В Индия всичко е много страшно, хората са изключително притеснени.

...
В Индия всичко е много страшно, хората са изключително притеснени.
Коментари Харесай

Българка в Индия: Тук всичко е много страшно, епидемията е извън контрол

В Индия всичко е доста ужасно, хората са извънредно обезпокоени. Така разказа обстановката с ковид в страната българката Биляна Първанова, която е учител в университета в Делхи.

" Здравната система е готова за едно обикновено обслужване на заболели, което сега е надалеч отвън нормите на естественото. Говорим за население от над 1 млрд души. Само в Делхи записаните поданици са 16 млн. И надлежно ограниченията не се знае до каква степен могат да бъдат проследени. Всички са заключени по домовете, никой няма право да излиза. Абсолютен локдаун е. Мерките са доста строги, само че до каква степен се съблюдават – не се знае ", споделя пред Българска национална телевизия тя.

Всяко семейство, всеки дом оплаква смъртни случаи. Епидемията от COVID-19 наподобява е отвън надзор, разясни картината Първанова.

Индия създава два типа ваксини. Едва през вчерашния ден държавното управление е оповестило, че ще са безвъзмездни.

" Тази нова се одобри с огромен екстаз. Обещаният са, че от 1 май ще могат всички, навършили 18 години, да се записват за имунизация. Това дава вяра, че нещата ще бъдат овладени ", изясни още Биляна Първанова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР