В Индия вече са поставени 1 милиард дози ваксина срещу

...
В Индия вече са поставени 1 милиард дози ваксина срещу
Коментари Харесай

В Индия са поставени вече 1 милиард дози ваксина срещу Covid-19

В Индия към този момент са сложени 1 милиард дози ваксина против Covid-19. Това заяви здравното министерство шест месеца след избухлив скок в броя на случаите, породил паники за положението на опазването на здравето в страната, съобщи Франс прес.

Според държавното управление близо три четвърти от пълнолетното население на страната с население 1.3 милиарда поданици са получили най-малко по една доза, а към 30 на 100 са имунизирани напълно.

Премиерът Нарендра Моди благодари на здравните експерти.

По гарите и летищата бяха огласени специфични изказвания, а паметниците в страната бяха осветени в националните цветове, с цел да се означи този значим стадий от битката с заболяването.

За да приветства събитието, здравният министър Мансух Мандавия се чака да показа в Червената цитадела - исторически обект в Делхи, нова ария, изпълнена от артиста Кайлаш Хер, и аудиовизуална продукция.

" Поздрави на Индия! Ето резултата от способеното ръководство на визионера министър председател Моди " , написа той в Туитър.

В Червената цитадела ще бъде издигнато и най-голямото в страната национално знаме, което тежи към 1400 кг, осведоми ТАСС.

" Поставяме по към 700 ваксини в секунда " , съобщи доктор Шарма, началник на Националното ръководство по опазването на здравето по телевизия Ен Ди Ти Ви.

Индия е втората страна, сложила 1 милиард дози ваксина, след Китай, където са инжектирани към този момент над 2.3 милиарда по данни на Пекин.

Износът на ваксини, прекратен при започване на годината, краткотрайно е възобновен.

След повдигането на множеството ограничавания тълпи индийци съумяха този месец за пръв път от 2 години да вземат участие в тържества във връзка редица огромни религиозни празници.

Това обаче породи паники от идване на нова епидемиологична вълна и държавното управление насърчи жителите на страната да си слагат по още една доза ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР