В Индия се е родило бебе със седем пръста на

...
В Индия се е родило бебе със седем пръста на
Коментари Харесай

В Индия се роди бебе с 26 пръста на ръцете и краката СНИМКА+ВИДЕО

В Индия се е родило бебе със седем пръста на всяка ръка и шест пръста на всеки крайник. Лекарите споделят, че бебето има рядко генетично заболяване. За това пише Daily Star.

Момиченцето е родено с общо 26 пръста на ръцете и краката и фамилията й има вяра, че то може да е преобразяване на индуистка богиня.

Бебето се е появило на бял свят в неделя, 17 септември, в Kaman Community Medical Center в индийския щат Раджастан. Лекарите споделят, че необикновеното положение на бебето се дължи на рядка генетична особеност.

" Няма нищо неприятно в това, че момичето има 26 пръста, само че това е генетична особеност. Иначе момичето е безусловно крепко ", изяснява доктор Б.С. Соня, която работи в болничното заведение, в която е родено бебето.

Изданието отбелязва, че това заболяване се нарича полидактилия. Според Бостънската детска болница се среща при към едно на 500-1000 деца. Обикновено обаче е обиден единствено един крак, което прави този случай изключително необичаен.



Майката на детето, 25-годишната Сарджу Деви е доста щастлива. Семейството има вяра, че новата им щерка може да е превъплъщението на хиндуистката богиня Дхолагарх Деви. Храмът на божеството се намира в щата Раджастан, където е родено това бебе.

" Сестра ми роди дете с 26 пръста и имаме вяра, че това е въплъщението на Долагарх Деви. Много сме щастливи ", споделя братът на младата майка пред локалните медии.

Все още не е ясно дали членовете на фамилията възнамеряват хирургично премахване на непотребните пръсти на ръцете и краката на новороденото момиченце.



Лекарите считат, че полидактилията се предава по завещание. Това заболяване се появява в утробата, в случай че развиването на пръстите на детето лишава прекалено много време.

Допълнителните пръсти на ръцете и краката нормално се отстраняват, когато детето е на една до две години, защото непотребните пръсти могат да причинят здравословни проблеми по-късно в живота.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР