В Индия е разпространено схващане сред шофьорите, което се възприема

...
В Индия е разпространено схващане сред шофьорите, което се възприема
Коментари Харесай

Умни светофари наказват шумни шофьори в Мумбай

В Индия е публикувано разбиране измежду водачите, което се възприема като универсална истина – натискаш клаксона и светофарът сигурно ще светне в зелено, с цел да те пусне да минеш, написа БНР.

Но на полицията в Мумбай ѝ е омръзнало от нетърпеливи водачи, които подвигат пронизителен звук всякога, когато са принудени да спрат колите си, и органите на реда са измислили система за наказване на тези, които не могат да чакат в тишина, написа в. "Гардиън ".

"Новата система е доста елементарна: колкото повече натискаш клаксона, толкоз повече ще чакаш ", изясняват от полицията.

Наречен "наказателен сигнал ", мумбайските униформени са конфигурирали система, която връща алената светлина всякога, когато прозвучи тон от клаксон над 85 децибела.

"Добре пристигнали в столицата на клаксоните. Хората тук ги натискат, даже когато светофарът е червен. Може би си мислят, че по този начин по-бързо ще светне зелено. Ние обаче взехме ограничения против това ", показват от полицията в Мумбай в специфичен видеоклип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР