В. Индипендънт обръща внимание на призива на ръководителя на поставените

...
В. Индипендънт обръща внимание на призива на ръководителя на поставените
Коментари Харесай

„Ястребите“ в Кремъл си задават един въпрос

В. " Индипендънт " обръща внимание на апела на ръководителя на поставените от Русия управляващи в украинската Херсонска област Владимир Салдо локалните поданици да се изтеглят дружно с децата си. Това е очевиден симптом, че Москва губи надзор над тази област, за която твърди, че е съветска територия, отбелязва английското издание. Евакуацията на цивилни от Херсонска област би била сериозен удар върху претенциите на Русия, че е анексирала към 15 % от територията на Украйна, написа " Индипендънт ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В. " Таймс " се стопира на обещанието на Кремъл да помогне за евакуирането на цивилни от Херсонска област и съответно на думите на съветския вицепремиер Марат Хуснулин, че Москва ще окаже всестранна помощ на управляващите на региона с евакуацията от Херсон. Очаква се хората, които се изтеглят от Херсонска област, се чака да стартират да идват през днешния ден в Русия, написа в. " Гардиън ".

Херсонска област е една от четирите украински области, които се намират частично под съветски надзор и които Русия наскоро разгласи за своя територия. Мнозина са на мнение, че тя е най-важната от стратегическа позиция, защото през нея минава единственият сухопътен маршрут към Кримския полуостров и тъй като в нея се намира устието на река Днепър, която разделя Украйна на две, акцентира " Гардиън ".

В понеделник Русия изстреля 84 ракети, доста от които бяха ориентирани против обекти на гражданската инфраструктура на Украйна, като се стигна до прекъсване на тока в доста украински градове, напомня в днешна публикация в. " Вашингтон пост ". Във вторник Русия изстреля 28 крилати ракети. Вчера украинският общоприет щаб заяви, че от сряда насетне Русия е поразила над 40 селища.

За съветските националисти, които поддържат войната, обаче няма значение какъв брой ракети е изстреляла Русия по Украйна - те желаят още и още, написа американското издание. На ястребите, които в телевизионни излъчвания и в Телеграм, намерено задават въпроса за какво Русия не удря по-голям брой скъпи за Украйна обекти, няма да им хареса отговорът: наподобява, че съветските сили не разполагат с задоволителен брой точни ракети, с цел да запазят темпото от понеделник. Такова най-малко е мнението на западните военни анализатори, акцентира " Вашингтон пост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР