В имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото

...
В имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото
Коментари Харесай

Чорбанов за ваксините срещу COVID-19: Един огромен експеримент

 В имунологията 1 + 1 в никакъв случай не е 2. Първото предписание, което беше нарушено бе, че се направи всеобща имунизация в изискванията на пандемия. Вирусът търси съвършен метод да заобиколи имунизацията. Това съобщи проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към Българска академия на науките в предаването " Лице в лице “ по БТВ.

" Правилото на една ваксина е да пази. Започнете ли всеобща имунизиране - вирусът мутира. Това демонстрират проучванията ", разгласи специалистът.

Той даде образец с Израел, където има зелени зони без пандемия в палестинските територии. Те употребявали имунизацията на " Пфайзер “.

На въпрос за какво имунизацията на " Астра Зенека “ дава толкоз странични резултати, микробиологът съобщи: " Ваксините минаха в придвижване, тъй като нямаха време да преминат през всички стадии. Правителствата поеха един огромен риск с решенията си “.

" Ваксината на " Астра Зенека “ е на основата на един различен вирус. С аденавируси ние се срещаме непрестанно. За да избегне имунният отговор, фармацевтичната компания употребява вирус от шимпанзе. Явно организмът на хората реагира по-остро. Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние опитвам с доста неща ", заключи проф. Чорбанов.

Въпреки това той посъветва хората, които се опасяват или са в рисковите групи, да се имунизират. " Ако човек е здрав и няма никакви здравословни проблеми, по-добре да не го прави. Защото при него рискът от рискова зараза е по-голям “.

" Това е един голям опит, който се следи от учените. Това даде опция на науката да напредне бързо. Надяваме се, че бъдещите ваксини ще бъдат доста по-ефикасни и безвредни “, съобщи проф. Андрей Чорбанов. Според него ограниченията не са ефикасни, тъй като хората не ги съблюдават.

Според него предписание на всяка една ваксина е да пази превантивно, т.е. една група хора се ваксинира с нещо, то се появява в един миг и те са предпазени. Когато обаче вирусът се движи сред тях и един е болен, различен е единствено положителен, трети не реагира и в този миг стартираме всеобща имунизация, предизвикаваме мутационен напън върху вируса.

" Някои от последните версии са, че част от новите разновидности са в следсвтие на имунизацията и по тази причина много хора се разболяват ", сподели още имунологът.

" Имунизационният препарат на " АстраЗенека " е по-различен вид ваксини, при която ваксиналният детайл е различен вирус и в този слуай е вирус от шимпанзе ", изясни проф. Чорбанов.

Според него точно поради това след ваксинирането с " АстраЗенека " сме очевидци на по-остри странични реакции.

" Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние импровизираме в доста огромна степен със ужасно доста неща и това води до доста нежелани реакции ", сподели имунологът.

По думите му в никакъв случай в международната история не е имало толкоз доста имунизирани хора вкупом и това е голям опит.

" Смятам, че към 20% от хората в България желаят да се ваксинират - не повече, тъй като се опасяват ", добави Чорбанов.

По думите на имунолога антителата против COVID-19 не значат нищо и нямат смисъл.

" Вие сте предпазени, тъй като имате кафези, които ви пазят и когато антителата изчезват, клетките не престават да ви пазят с години. Най-краткото време, за което се основава имнутит, е към година ", изясни проф. Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР