В имотен капан попадат пловдивчани, решили да търсят жилище в

...
В имотен капан попадат пловдивчани, решили да търсят жилище в
Коментари Харесай

Лъжат ни с имоти, продадени преди 10 години

В заможен капан попадат пловдивчани, решили да търсят жилище в уеб страницата Bazar.bg, сподели изследване на „ Марица “. Голяма част от обявите в имотната секция на платформата са остарели, а някои са продадени преди повече от 10 години. Предлаганите парцели са на нереално ниски цени, което допуска, че ще им се вържат десетки. Това стана ясно след позвъняване в една от организациите с оферта в уеб страницата.

Самостоятелен етаж от къща в централна градска част в непосредствена непосредственост до Бунарджика да вземем за пример излиза 55 998 евро, надалеч под пазарната цена на подобен вид парцели. Жилището се състои от хол, спалня, кухня, кулоар, баня с тоалетна и идеална част от дворното място, написа в обявата. Датата, на която е маркирано, че качена офертата, е 10 януари.

Клиентът, заинтересувал се от парцела обаче, с изненада открива, че е просрочен окончателно. Етажът е продаден преди цели 6 години, изяснява брокерът, с който се свързахме. По думите му в Bazar.bg изобилства от разгласи, които към този момент не са настоящи, само че имотните организации нямат надзор върху свалянето им. „ Те сами си ги вземат, а след това, дълго откакто жилището се продаде, ги оставят на уеб страницата “, недоволства имотният медиатор.

Ситуацията се обяснява, когато брокерът пита за номера на обявата. Когато чува, че е 9063, отсича, че от години не е настояща, защото в организацията към този момент продават с номера над 18 000. В Bazar.bg се срещат и разгласи с номера над 1000, което автоматизирано води до извода, че срокът им е изминал преди минимум 10 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР