В имот в град Шумен били намерени близо 300 растения

...
В имот в град Шумен били намерени близо 300 растения
Коментари Харесай

Подробности за намереното огромно количество марихуана със замесения инспектор

В парцел в град Шумен били открити близо 300 растения в друг етап на сушене, а в землище на смядовско село са открити още 51 засадени растения.

Работата по случая почнала преди към 15 дни. Получен бил сигнал,  че в къща в кв. " Дивдядово “ на град Шумен се отглежда марихуана. Криминалисти открили ползвателя на парцела и транспортното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително  било обявено, че мъжът кара след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. В незабавен порядък, в деня в който била получена информацията, била основана организация за инспекция на сигнала. На 9 октомври към 18:40 часа на ул. “Генчо Панайотов “ в Шумен полицейски екип спрял за инспекция лидер на лек автомобил Нисан " Терано “ с шуменска регистрация. Зад кормилото бил локалният гражданин К.К./32г./. Бил във очевидно несъответстващо положение.  Бил тестван с дрегер за шофиране след приложимост на алкохол. Показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му била инспекция с дръг тест, който отчел позитивна на канабис проба. Заради острия аромат на марихуана било осъществено претършуване в лекия автомобил, а по-късно и в жилище на ул. “Генчо Панайотов “ в Шумен. Там криминалисти намерили огромно количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Претърсването траяло на идващия ден. Във всички пространства в парцела били открити растения, сложени за сушене с височина сред метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса.  Работата по документиране на закононарушението траяла под контрол на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.  В хода на подхванатите спомагателни мероприятия е открито и мястото, на което ги отглеждал. С помощта на следово куче, в мощно пресечена и мъчно налична околност в землището на село Янково, бил открит имот от към 500 кв.м. със засадени 51 растения с друга височина и листна корона. 18 от тях били с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал персонално К.К., който ги поливал и торил от време на време. Някои от тях  достигнали височина 3.90 метра, а другите били сред 1,70 и 2,50 метра. Растенията били конфискувани.

К.К./ 32г./ бил арестуван за период до 24 часа в РУ- Шумен. Не е престъпно проявен. Повдигнато му е обвиняване по чл.354 А, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс и 354 В алинея 1 от Наказателен кодекс. Делото е трансферирано по подготвеност в ОП- Шумен
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР