В името на свободата и надеждата ще продължим да подкрепяме

...
В името на свободата и надеждата ще продължим да подкрепяме
Коментари Харесай

Макрон: Трябва да изградим нова архитектура на сигурност в Европа

В името на свободата и вярата ще продължим да поддържаме Украйна, президента Зеленски и украинския народ. Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон, който насочи обръщение към участниците в Конференцията за бъдещето на Европа на заключителното събитие в Страсбург, на което бяха показани резултатите от работата на форума. 

С куража си и с борбата, която води, Украйна към този момент е член на нашето европейско семейство, уточни Макрон, представен от Българска телеграфна агенция.

Войната се върна на нашия континент в миг, в който един европейски народ – украинците, се бори за своята независимост, уточни френският президент и означи, че Европа не желае боен спор с Русия. Не сме за война с Русия. Ние сме за запазване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, с цел да се завърне мирът на нашия континент, добави Еманюел Макрон. 

Според него незабавно щом мирът на Стария континент бъде построен още веднъж, европейските страни би трябвало да изградят и нова архитектура на сигурност. 

Като значим акцент Макрон означи и тематиката за енергийната сигурност. Той акцентира, че Европа последователно би трябвало да стартира да се откъсва от изкопаемите горива и да влага повече в нуклеарна сила и възобновими източници. В речта си френския президент сподели още, че е време да стартира и полемика за смяна в договорите, по които действа общността. 

Еманюел Макрон поздрави участниците в конференцията, които след едногодишната си работа изготвиха съответни рекомендации до европейските институции за това какво желаят да е бъдещето на съюза. Според Макрон тази самодейност демонстрира „ Европа на действието “, а вслушването на политиците в гласа на своите жители дефинира като урок по жива народна власт. 

На днешното закриване на форума беше показан отчетът за крайния резултат от тримата съпредседатели на Изпълнителния съвет на конференцията. Своите послания към участниците във форума ще насочиха ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, ръководителят на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен и президентът на страната хазаин Еманюел Макрон. Гражданите от националните и европейски панели също имаха думата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР