В името на Бог ви моля – спрете това клане“,

...
В името на Бог ви моля – спрете това клане“,
Коментари Харесай

Папа Франциск за руската инвазия: Спрете това клане!

„ В името на Бог ви апелирам – спрете това кръвопролитие “, прикани пред хиляди вярващи през днешния ден папа Франциск на обичайна си неделна молитва на площад „ Св. Петър “. По думите му украинските градове може да бъдат „ превърнати в гробища “.

Главата на Римокатолическата черква сподели, че убийството на деца и невъоръжени цивилни е „ варварско “ и „ без основателна стратегическа причина “, съобщи „ Ройтерс “.

Той назова обсадения Мариупол „ град страдалец “ и прикани за „ в действителност сигурни филантропични коридори “, които да разрешат на жителите да се изтеглят. Стотици са блокирани в града, в който преди дни управляващите оповестиха за минимум 1582-ма починали цивилни.

Папата не употребява думата „ Русия “ в осъждането на войната в Украйна, само че изборът му на думи като „ въоръжена експанзия “ и „ няма основателна стратегическа причина “, наподобява, има за цел да оспори оправданията на Москва за нашествието.

Русия назовава нападението си „ специфична военна интервенция “. Миналата неделя Франциск отхвърли този термин, заявявайки, че не може да се смята за „ просто военна интервенция “, а за война, която е отприщила „ реки от кръв и сълзи “.

Москва обаче продължава да твърди, че дейностите ѝ не целят окупиране на територии, а „ демилитаризация и денацификация “. Преди дни съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че страната му не е нападала Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР