В имение близо до Ротерхам, Великобритания, любителите на цветя могат

...
В имение близо до Ротерхам, Великобритания, любителите на цветя могат
Коментари Харесай

Ценно откритие: Редки камелии са върнати към живот

В имение покрай Ротерхам, Англия, феновете на цветя могат да открият някои от най-старите и най-редки типове камелии в света. Рядкостта на цветята е осъзната от учените едвам откакто стартира реставрацията в имението на стойност 5 милиона паунда.
Къщата беше в доста окаяно положение и в един миг беше включена в регистъра на застрашените здания. След това стопаните стартират да работят с Международното сдружение на камелиите в Чисуик. Знаехме, че камелиите са остарели, само че едвам с помощта на тяхната работа и рекомендациите им разбрахме какъв брой значими са те.
Дейвид Алот, историк, Уентуърт Уудхаус

Камелиите се появяват за първи път в Обединеното кралство при започване на 18 век, импортирани от богати фамилии от Китай, като стават обичано растение на младите дами в страната.
Стойността на едно само растение се е равнявала на заплатата на една прислужница за цяла година.
Сара Маклеод, изпълнителен шеф на имението

Експерти по цветя споделят, че откритието на редките камелии е било приятна изненада. Wentworth Woodhouse е отворен за гости, а неотдавна обновената къща с камелии е превърната в чайна, която ще бъде открита през април. Други елементи на постройката също са в развой на възобновяване като част от план за възобновяване на величествения замък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР