В игра на филми се превърнаха за кратко следобедните дебати

...
В игра на филми се превърнаха за кратко следобедните дебати
Коментари Харесай

Кирил Петков заподозря, че Бандата на Оушън се опитва да открадне изборите

В игра на филми се трансфораха за малко следобедните диспути по измененията в Изборния кодекс на второ четене. Пръв кино заглавие в изявлението си вкара съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков ". Той заподозря с " голямо терзание ", че " Бандата на Оушън " се пробва да открадне изборите. От трибуната той се усъмни, че тъкмо като във кино лентата ще бъдат откраднати гласовете на гласоподавателите, откакто от видеонаблюдението ще бъдат изключени камерите при броенето на бюлетините и попълването на протоколите. Той настоя, че освен би трябвало да има камери, само че и записите би трябвало да се съхраняват. Според Петков по този начин можело освен да се откраднат гласовете на жителите, само че и налозите на хората.

Петков обаче направи съпоставяне с видеонаблюдението в хипермаркетите, където също се вършат записи от видеонаблюдението.

Заместник-председателят на Народното събрание Росен Желязков, който водеше съвещанието в този миг, прикани депутатите да се въздържат от персонални диалози, без значение че филмовата тема вълнува всички. " Бих дал имитация на Джордж Клуни, само че го няма в нашия състав ", съжали той той и заради неналичието на холивудската звезда даде думата на Десислава Атанасова.

Председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС обаче също навлезе във филмовата тема и онагледи обстановката също със заглавие от киното.

" Ако се приказва за филми, то тогава Политическа партия би трябвало да гледат един руски " Ходене по тъгите ", репликира Атанасова.

" Ако смятате, че въвеждането на видеонаблюдение не е гаранция, че процесът става по-прозрачен и обществен, въвеждането на параваните, направено от Българска социалистическа партия, не прави процеса по-прозрачен, както и видеозаснемането при броенето на бюлетините и протокола. Смятам, че това отхвърля цялото ви изявление по какъв начин вие разчитате на флашката за сметка на три други гаранции ", опонира тя.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов пък заключи, че " флашката е единствената гаранция за честността на вота ".

Междувременно от " Възраждане " желаеха промени в състава на ЦИК, поради това, че в комисията има представители на Има Такъв Народ и на групировката на Мая Манолова, които са отвън Народното събрание. От партия " Възраждане " желаеха да се създадат промени в ЦИК.

От партията на Костадин Костадинов предложиха освен да има смяна в изборната комисия, само че и да се усили броя на членовете, като се актуализира след провеждани избори.

До момента няма гласуван нито един параграф от поправките в изборния закон, макар удължаването на съвещанието отвън регламентираното време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР