В идните четири години броят на глобалните потребители на дигитални

...
Коментари Харесай

Над 60% от световното население ще използва цифрови портфейли до 2026 г


В идните четири години броят на световните консуматори на цифрови портфейли ще доближи 5,2 милиарда (снимка: CC0 Public Domain)

Повече от пет милиарда души ще употребяват цифрови портфейли към 2026 година Водещ фактор за разпространяването им ще бъдат „ супер-приложенията “, които ще подтикват възприемането им измежду хората, най-много в разрастващите се страни, съгласно световно изследване.

През идващите четири години броят на световните консуматори на цифрови портфейли ще доближи 5,2 милиарда, спрямо 3,4 милиарда тази година, се споделя в изследването на Juniper Research. Анализаторската компания е открила, че растежът ще е разполагаем най-много в страни, които се смятат за „ тежки откъм пари в брой “.
още по темата
Голям тласък за разбиране на цифровите портфейли ще пристигна от това, което анализаторите разказват като „ супер приложения “ – такива, които комбинират голям брой услуги и оферират опция за осъществяване на заплащания.

Държавите от Югоизточна Азия – Филипините, Тайланд и Виетнам – се чака да отбележат най-бърз напредък. Juniper предвижда, че 75% от популацията на тези страни ще стартира да борави с цифрови портфейли през идващите четири години.

„ Тези бързо разрастващи се пазари съставляват забележителна опция за продавачите на цифрови портфейли. Но те би трябвало да работят интелигентно, с цел да усилят оптимално позицията си “, споделя Дамла Сат от Juniper Research, съавтор на проучването.

„ Силно конкурентният пейзаж при портфейлите значи, че доставчиците би трябвало да се диференцират, да вземем за пример посредством консолидиране на машинно образование за обезпечаване на информация за разноските и въвеждане на нови услуги по ръководство на наличностите, с цел да предложат добавена стойност “, разяснява анализаторът.

Плащанията благодарение на QR кодове ще бъдат най-използваните видове транзакции с цифров портфейл до 2026 година, се споделя още в изследването. Прогнозата е за 380 милиарда транзакции в международен мащаб за тази година. Плащанията с QR код ще съставляват 40% от всички транзакции по размер.

Друго изследване от Juniper откри през април, че цената на заплащанията с цифров портфейл ще бъде повече от 12 трилиона $ през 2026 година В него се споделя, че PayPal е водещият снабдител на цифрови портфейли, следван от Alipay, WeChat Pay, Apple Pay и Гугъл Pay.

Технологиите за цифрови заплащания получиха ненадейно ускоряване на търсенето по време на пандемията Covid-19. Тогава държавните управления постановиха правила за попречване на физическия контакт и потребителите бяха принудени да употребяват цифрови услуги за всичко допустимо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР