В идните 15 години се очаква да настъпи промяна в

...
В идните 15 години се очаква да настъпи промяна в
Коментари Харесай

Половината професии ще изчезнат до 2035-а

В идните 15 години се чака да настъпи смяна в метода, по който действат работните места, и това ще направи непотребни близо 50% от съществуващите през днешния ден специалности. Изкуственият разсъдък ще промени бизнеса и работата, която правят хората. В офисите работещите с клиенти и доста от междинния мениджмънт просто ще изчезнат. Прогнозата е от отчета " Устрем към 2030: Бъдещето на работата и работното място ", квалифициран от консултантската компания CBRE и основаната в Китай Genesis след анкети измежду 220 специалисти, бизнес водачи и младежи от Азия, Европа и Северна Америка.

" Близо 50% от днешните специалности няма да съществуват през 2035 година Новите работни места ще изискват креативна просветеност, обществена и прочувствена просветеност и дарба за основаване на изкуствен интелект. Тези специалности ще бъдат доста по-удовлетворителни от днешните ", се споделя в отчета.

Сред най-застрашените от изгубване специалности са тези на касиерите да вземем за пример, като за последните 10 години броят им е намалял с над 15 пъти поради безкасовите и цифрови благоприятни условия за заплащания. Една от най-застрашените специалности в световен мащаб се оказва тази на аптекар-фармацевтите. Изготвянето и пакетирането на медикаментите към този момент става изцяло автоматизирано, като в Съединени американски щати тестват специфични машини, които чрез връзка с интернет и онлайн предписания, приготвят медикаментите за пациента, като ги опаковат в дневна доза. Хората, които се занимават с маркетинг, също ще се наложи да се преориентират. Традиционните способи и изследвания към този момент са съвсем изцяло сменени със софтуерни платформи, даващи резултати в действително време. Самите обществени мрежи и маркетинговите принадлежности, интегрирани в тях, на практика са понижили търсенето на маркетолози с повече от 50% през последното десетилетие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР