В идеологиите имаме много общи неща, но всичко е насипно,

...
В идеологиите имаме много общи неща, но всичко е насипно,
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Коалицията не работи поне от шест месеца

В идеологиите имаме доста общи неща, само че всичко е насипно, обединението не работи най-малко от шест месеца. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов, написа Novini.bg.

``
реклама

Смятам, че това, което се случва в обединението, са по-сеизмични земетресения след земетресението на евроизборите. Нашият зов е сътрудниците, които не получиха доста добър резултат – особено за " Атака " приказвам, да се научат да губят, да одобряват загубата и да търсят виновността не в другите, а в себе си. И мисля, че тогава връзките могат да се възстановява. Вътрешна македонска революционна организация няма за цел да затъва в блатото на съдружен скандал, тъй като това би било безсмислено. Опитваме се да не наливаме масло в огъня. А накъде – ще покаже общата воля на трите партии, съобщи Веселинов.

Той съобщи, че в случай че обединението се разпадне, има разнообразни вероятни разновидности – независимо присъединяване на трите партии или коалиция на Вътрешна македонска революционна организация с НФСБ. „ Когато имаш сътрудник, очакваш да има разговор. Не може да бъдеш в положение на непрестанен скандал две години. Каракачанов даже сини каски поставя, с цел да показва избрани планове. Лично аз съм взел участие в насочването на най-малко 7 или 8 съдружни съвета, които се неодобряват от сътрудници. Но в един миг търпението свършва, като насреща не виждаш най-малко воля и най-малко предпочитание за доброжелателност, разяснява депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

Веселинов изясни, че от страна на Вътрешна македонска революционна организация не е имало отрицателно изявление или целенасочени опити злепоставяне към никой от сътрудниците. Това е нашето виждане и то явно не съответствува с някои от вижданията на съдружните сътрудници. И пътищата може да се разделят. Не считам, че от два месеца в обединението има парламентарен живот, тъй като групата не се събира. Нямаме общи позиции, формираме ги безусловно в зала на база на присъстващите сътрудници. Всичко е насипно и обединението не работи от шест месеца най-малко – това е реалност. Всяка партия носи своята отговорност, ние се опитваме да изпълняваме нашите задания, само че когато всеки дърпа в друга посока като орел, рак и щука, няма успеваемост. Това положение е нездравословно, намалява КПД-то на обединението и явно не може да продължава безпределно. Като при нуклеарния гърмеж сме - натрупва се сериозна маса и избухва, съобщи Веселинов.

Ако никой не поеме синята каска, явно нещата остават такива, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти разяснява и утвърждения от бюджетната комисия план на премиера Борисов за 1 лев партийна дотация. Аз съм изрично за понижаване на партийните субисии, би трябвало обаче да се направи дебатът по този начин, че да се подсигурява минимумът за съществуването на партиите - това е нашето виждане. Дали този най-малко ще се подсигурява посредством държавни дотации, каквото е моето виждане, или през някакви други механизми, които легално да разрешат на партиите легално да заявяват средства, би трябвало да се обясни, сподели още Искрен Веселинов. Субсидия за партиите от 5 лева ми се коства допустим вид, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР