В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг

...
В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник – 16 август 2022

В храната в 19 лунен ден, както и всеки различен ден, е належащо да се съблюдава мярка.

Здравословните храни, приготвени вкъщи, ще ви бъдат от изгода. Старайте се да приготвяте храната си с ниско наличие на мазнини и канцерогени. Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и дори соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се смята за удобен за ядене, в това време лунните сили оказват мощно въздействие върху вътрешните ни органи. Здравият човек може да не почувства нищо, само че в случай че имате някакви хронични болести, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-хубавия случай огромен дискомфорт. Също по този начин да бъдат деликатните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, само че подробно проверявайте качеството им.

За наслада на всички, които обичат сладкото, през днешния ден можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с обичаните си десерти, само че в рационални количества.

ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ

Продукти: 4 пържоли, 1 двойна шепа нарязани на дребни части гъби (пресни или стерилизирани), 2 с. л. брашно, 1 ч. л. надробен черен пипер, ½ лимон, сол.

Приготвяне: Сваряват се пържолите в малко вода, изваждат се с решетъчната лъжица и се подреждат в тавичка. Върху тях се разстилат гъбите.

От водата, в която са варени пържолите, се налива толкоз, колкото е належащо да се покрие месото.

Запича се в умерена фурна, до момента в който гъбите омекнат. Тогава се прибавя брашното (предварително препечено на изсъхнал тиган и размито с 1 ½ к. ч. хладка вода). Слага се черният пипер, посолява се на усет и се продължава печенето в умерена фурна, до момента в който сосът се сгъсти.

Пържолите се сервират с част от соса и с късче лимон.

Успокояваща диета

Много са обстановките, които ни карат да нервничим всеки ден - те са на всички места, само че диетата
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР