В хотели в Добрич, Балчик, Каварна и Кранево в Добричка

...
В хотели в Добрич, Балчик, Каварна и Кранево в Добричка
Коментари Харесай

Хотели по Северното ни черноморие настаняват украински бежанци

В хотели в Добрич, Балчик, Каварна и Кранево в Добричка област са настанени бежанци от Украйна, заяви Димитър Димитров, ръководител на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

„ В Балчик са отворени 3 хотели, в Добрич в хотел „ Добруджа” има настанени 20 фамилии, приготвя се за настаняване и хотел „ България”, добави той. „ Явно обещаните от държавното управление средства от 40 лева за емигрант ще дойдат с късна дата. Част от украинците, пристигнали у нас, желаят да си покриват разходите” – сподели още Димитров. „ Хотелите декларират какъв брой места отварят и в тях се настанява непрекъснато”, изясни Димитров.

В курортното населено място Кранево са в подготвеност да отворят още хотели и почивни станции. Засега идният летен сезон е на изчакване, даже застой.

„ Има направени резервации преди войната, само че и те са на изчакване. Туроператорите също споделят да се изчака. Много малко са резервациите от Русия и Украйна, има и канцелирани резервации” – съобщи Димитров.

Според него, туристическият сезон у нас е директно обвързван с прекратяването на военните дейности на Русия в Украйна. Около месец, месец и половина е оптималният период на изчакване от страна на хотелите по Северното черноморие преди летния сезон, никой от сектора не крие терзанието си. „ Някои от сътрудниците ще наемат на работа и бежанци от Украйна”, добави Димитров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР