В хотел Емералд има над 800 частни апартамента, повечето от

...
В хотел Емералд има над 800 частни апартамента, повечето от
Коментари Харесай

В България Се Случва Немислимото! Изненада! Собственици Заварват Непознати В Луксозния Им Имот! Ето Видео!

В хотел " Емералд " има над 800 частни жилището, множеството от които са купени от съветски жители.

Те споделят, че до април предходната година за общите елементи се грижела компания " Емералд Хоспиталити ", на която по контракт притежателите би трябвало да заплащат годишна такса „ поддръжка ”.

„ Фирмата остави ключовете на всички жилища в кашони на рецепция и напусна комплекса. След 7 дни, на 7 май, ни стопираха тока. " Емералд Хоспиталити " натрупала дълг от 30 000 лв.. 30 000 лв., това е пред ЕВН.

На ВиК дългът им беше от 160 000 ”, разяснява Александър Сергеевич.

Тогава почнали проблемите. Освен без ток живеещите в комплекса останали и без вода.

За да излязат от обстановката, притежателите на жилища учредили свое сдружение за етажна благосъстоятелност, а Александър избрали за ръководител. Събрали 260 000 лв., с цел да си платят тока и водата.

През юни пристигнали представители на нова компания, със същото име, която поискала да поеме обслужването на комплекса.

„ Около месец юни, когато се появи " Емералд Хоспиталити ", това в действителност бе и ръководещото сдружение, само че в нов състав, с нови притежатели, започнаха да изнудват хората да им предадат сумите, които са събрали. Започнаха да им стопират електричеството, водата.

Изнудват ги, тъй като като цяло всички независими обекти са с ипотеки и кредитната експозиция е изкупена от " Емералд Хоспиталити " и те ги изнудват.

Ако желаете да ви заличим ипотеката, ще ни дадете 500 евро и ще отидете при този юрист ”, съобщи юристът на притежателите Цветомир Милатов. Собственици се оплакват, че нямат ток и вода месеци наред. Открили отсечен и кабела на СОТ системата си.

„ Отрязали са кабела. В жилището няма ток към този момент 24 дни ”, разяснява Надежда Алексеевна. Надежда към този момент 4 години живее целогодишно в комплекса. Разказва, че нямат никакви отговорности към Енерго и Водоснабдителното сдружение, само че постоянно е без ток или вода. „ За половин година 15 пъти ни спираха тока - за един ден, за два дни, за седмица, за 10 дни. Отиваме и живеем на хотел, живеем в другари.

Натрупахме големи сметки, с цел да живеем в хотели ”, сподели Надежда Алексеевна. Разказват, че през зимата, до момента в който били в Русия, жилищата им се употребили без тяхно позволение от външни лица. „ Аз съм писала тъжба, че в жилището ми е имало външни лица, осъществявани са и обири.

Вратата е отключвана, защото няма разтрошаване на ключалка ”, разяснява Юлия Золоторева. Собствениците на жилища получили и възбрана да влизат с персоналните си коли на територията на комплекса.

Колата на Галина е от август месец заключена в паркинга и с цел да се придвижва, споделя, че употребява автомобил чартърен. „ Аз не мога да взема моя автомобил и да изляза с него от паркинга, тъй като автоматизираната врата е затворена с катанец и защитата не позволява никой да излиза или да влиза.

А това е обща територия. Т.е. всеки притежател може да си остави колата тук, само че в този момент всички притежатели си паркират колите извън ”, разяснява Галина Генадиевна.

Собствениците си имат пояснение на този абсурд. „ Когато да вземем за пример идват с персоналния си автомобил на територията, която принадлежи на компания „ Пионерски лагери, туризъм и отдих ”, те са поставили ключове. Аз мога да ви покажа схема, в която написа, че земята, върху която са издигнати всички тези здания, принадлежи на „ Ученически отдих и спорт ”- ЕАД ”, сподели един от притежателите Стоян Стефанов.

Представители на притежателите са подавали многочислени сигнали до полиция и прокуратура. Същото настояват и от компанията, която би трябвало да се грижи за комплекса. „ Те събират непозволено пари и освен че събират непозволено пари, ами тяхната цел главно е да не заплащат такса поддръжка.

Използват пропуски в българското законодателство. Това може да се ревизира и в тази връзка се пробват да саботират естествената употреба и за туристическия сезон 2019 година в комплекса ”, съобщи Адриан Георгиев - сложен шеф и представител на притежателя.

„ Това безусловно не е правилно. Това е изказване на мениджъра ”, разяснява Цветомир Милатов - юрист на притежателите. Затова в този момент притежателите приготвят тъжби до Районния съд в Несебър. А по кое време и дали ще се реши казусът е въпрос на самообладание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР