В Хонконг започна съдебен процес срещу водещи фигури на продемократичното

...
В Хонконг започна съдебен процес срещу водещи фигури на продемократичното
Коментари Харесай

В Хонконг започна съдебен процес срещу демокрацията

В Хонконг стартира правосъден развой против водещи фигури на продемократичното придвижване в Хонконг. Те са упрекнати в организирането на един от най-големите митинги в града през 2019 година Делото е следващият образец за репресии в китайския район, отбелязва AFP.

Сред деветимата обвинени са някои от най-уважаваните фигури в битката за свободи в някогашната английска колония като 82-годишният юрист Мартин Лий, 73-годишната някогашна депутатка от опозицията Маргарет Нг и медийният магнат Джими Лай, който сега е в ареста по друго обвиняване, обвързвано със закона за националната сигурност. Деветимата подсъдими могат да получат до пет години затвор.

През последните месеци обстановката в Хонконг се утежни още повече, откакто властта в Пекин наложи репресии и надзор над Хонконг. Мнозина избягаха от административния регион със специфичен статут, а други бяха задържани. Въпреки многолюдните митинги комунистическата власт не спря репресиите, а в противен случай - прави опити със мощ да заглуши демокрацията и свободата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР