В Хонконг централата на Standard Chartered е смачкана до тази

...
В Хонконг централата на Standard Chartered е смачкана до тази
Коментари Харесай

Standard Chartered се нуждае от драстични действия, а не от дипломатически лак

В Хонконг централата на Standard Chartered е смачкана до тази на HSBC. Това отразява по-малкия растеж на банката по отношение на съперник 7,5 пъти нейния размер във връзка с пазарната стойност.

Листваният в Лондон заемодател от дълго време се е насочил към бързоразвиващите се стопански системи в Азия – и дълго време не съумява да доближи този капацитет за висок напредък. Нейните акции изостанаха надалеч зад други азиатски банки. Откакто основният изпълнителен шеф Бил Уинтърс пое ръководството през юни 2015 година, акциите са намалели с 43 %. 4,6 пъти цената на банката по отношение на форуърд облагата отразява подозрения по отношение на бъдещата доходност на банката и, може би, актуалната й конструкция.

Печалбите от идната седмица са очевидният миг за новия основен финансов шеф Диего Ди Джорджи да употребява дебюта си, с цел да разгласи по-драстични дейности. Нещо е извънредно належащо, с цел да се отключи латентната стойност на банка, търгуваща на половината от цената на чистите си активи.

Про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР