В холандската столица Амстердам се стигна до няколко сблъсъка между

...
В холандската столица Амстердам се стигна до няколко сблъсъка между
Коментари Харесай

Сблъсъци в Амстердам по време на протест срещу ковид мерките

В холандската столица Амстердам се стигна до няколко конфликта сред служители на реда и протестиращи против Коронавирус рестриктивните мерки.

По-рано общината, прокуратурата и полицията в Амстердам не разрешиха провеждането на проява против рестриктивните мерки заради отхвърли на уредниците да обезпечат безвредно осъществяване на събитието. Това включваше ограничение на броя на участниците до 3500. Въпреки това уредниците обявиха, че чакат присъединяване на 25 000 души.

Хиляди протестиращи се събраха на Музейния площад през днешния ден следобяд и минаха през града. Протестиращите упорстваха за независимост и унищожаване на рестриктивните мерки, по-специално за унищожаване на блокирането и отваряне на магазините и кафенетата. Причината за конфликтите със чиновниците на реда беше, че някои от протестиращите желаеха да излязат отвън избрания от управляващите маршрут за протестиращите. Полицията употребява полицейски кучета против протестиращите.

Холандските управляващи постановиха блокиране на територията на страната от 19 декември до 14 януари поради разпространяването на варианта Омикрон. В страната са затворени всички питейни заведения, кафенета, заведения за хранене, магазини, кина, театри, музеи, спортни зали и други спортни центрове. Фризьорските и козметичните салони също са затворени и няма коледни панаири. Отворени остават единствено магазините за хранителни артикули, аптеките, библиотеките, бензиностанциите и автошколите. Училищата също са затворени, а на възрастните се предлага да работят отдалечено, в случай че е допустимо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР