В Холандия влезе в сила забрана за носене на бурка,

...
В Холандия влезе в сила забрана за носене на бурка,
Коментари Харесай

В Холандия влезе в сила обречената на провал забрана за носене на бурка

В Холандия влезе в действие възбрана за носене на бурка, която е обречена на неуспех, оповестяват " Политико " и " Гардиън ".

Според новото законодателство - концепцията за първи път е препоръчана през 2005 година от крайнодесния политик Герт Вилдерс - носенето на бурка, никаб, каска и маска за ски е неразрешено в публичните здания и в публичния превоз, само че не и на улицата. При нарушаване на закона се постанова санкция в размер на 150-415 евро.

Но евентуално законът няма да се ползва поради отхвърли на полицията, лечебните заведения и чиновниците в публичния превоз.

Холандските компании, отговарящи за публичния превоз, инструктираха чиновниците да подценяват разпоредбите, откакто полицията разгласи, че няма да е с огромен приоритет.

" Това значи, че законът не работи ", оповестиха от публичния превоз.

Няма публични данни какъв брой дами в Холандия носят бурка или никаб, само че варират от 200 до 400.

Кметът на Амстердам Фемке Халсема разяснява пред AT5 предходната година, че не възнамерява да ползва възбраната, тъй като има вяра, че " не пасва на град като Амстердам ". Ротердам и Утрехт също се чака да си затворят очите.

Много лечебни заведения оповестиха, че няма да ползват възбраната.

" Политико " написа, че Дания, Франция, Белгия, България и Австрия към този момент имат възбрана за покриване на лицето на публични места. В Германия, Испания, Италия и Швейцария има частична възбрана, какъвто е казусът и в Холандия.

Законът в Холандия беше прокаран през 2016 година Франция е първата страна в Европейски Съюз, която наложи сходна възбрана още през 2011 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР