В хода сме на нова тежка COVID вълна. Пасуването от

...
В хода сме на нова тежка COVID вълна. Пасуването от
Коментари Харесай

Лекар: Дискотеките трябва да бъдат затворени

В хода сме на нова тежка Коронавирус вълна. Пасуването от страна на страната и неглижирането от страна на жителите не е добър вид в актуалната обстановка. Меко казано. Необходим е цялостен или непълен няколкоседмичен локдаун , който от опита, който към този момент имаме, е ясно, че няма да спре болестта като цяло, само че може най-малко да омекоти удара от нея. И това е значимо, с цел да бъде пощадена преуморената ни здравна система, която така и така в своята целокупност не е измежду най-ефективните в света. Пак меко казано ", споделя доктор Елиза Георгиева пред уеб страницата " Факти ". 

В противоположен случай - всеки самичък си преценява в действителност ще стане всеки самичък се лекува, както сподели математикът доктор Лъчезар Томов.

И тези, които назовават естествените хора " фашисти ", ще си посипват главата с пепел. Като точно поради хора, които във времето не съблюдаваха обикновени противоепидемични ограничения, сагата с COVID-19 не завършва, а продължава с разновидности на вируса. 

Тя е експерт по образна диагностика От МБАЛ Св. Панталеймон, град Плевен, като е съсобственик и на трите лечебния заведения в града.

" Моето мнение е, че е нужен локдаун. Дори да не е цялостен локдаун , най-малко нощните заведения, нощните заведения да бъдат затворени и да има същински надзор на спазването на ограниченията ", сподели при започване на диалога ни доктор Георгиева, експерт по образна диагностика - там, където излизат неприятните облици на скенера на Коронавирус болните, както самата тя споделя.

На въпроса ставала ли е очевидец на случаи, в които зеленият документ въобще не трябва проверяван, тя отговори по този начин:

" Да. И в тези случаи се гневя, задавам въпроси, гледат ме на погрешно. За страдание е по този начин, в това число в огромните магазини. Мерките не се съблюдават и не мога да схвана за какво. Все отново не сме при започване на пандемията, въпреки всичко доста българи научиха урока си по сложния метод, доста почтени жертви починаха. Наричам ги жертви, тъй като са жертви на дезинформацията.

Разбирам, когато беше мъчно преди имунизациите, нямахме и протоколи за лекуване, чудехме се, до момента в който имаме единни научни протоколи за лекуване на вируса. Тогава беше доста мъчно, само че в този момент имаме всичко. И за това не мога да схвана държанието на някои хора. Дори и пациенти при нас са с маските под носа или на брадата. Питам ги: " Защо, тук е болница? " Не мога да ги схвана, като сред тях има и възрастни хора ".

" В профилираната извънболнична помощ имаме Коронавирус зона и е нещо ужасно. Това стартира сред празниците - сред Коледа и Нова година, тъй като нашата лаборатория, в която има и PCR тест, и антигенни проби, и за антитела, не е е почивала. Още тогава забелязах увеличение на хората, които идват да се тестват, а също и на позитивните проби ", сподели доктор Елиза Георгиева, като, за жалост, отговори позитивно и на въпроса ни дали и хората, които търсят лекувания в болница, се усилят през последните дни.

По отношение на това дали подправените зелени документи изкривяват статистиката на умрелите имунизирани, доктор Георгиева съобщи следното:

" Категорично изкривяват статистиката, и то освен на умряли имунизирани. Изкривяват статистиката и на инфектираните имунизирани, и на постъпилите в болничното заведение имунизирани. Аз съм човек, който има вяра на науката. Едни умни хора сътвориха имунизацията, сътвориха избавление, а с подправените зелени документи бива изкривявана статистиката, изкривяват се резултатите, а една просвета би трябвало да има точни данни, с цел да знае дали бърка, с цел да се поправя, или нещата работят. С тези изкривени данни, на кого оказваме помощ?

Питам хората с подправени документи - кого лъжат и за какво играят на съветска рулетка? Не мога да ги схвана. Не мога да ги схвана и за отричането на вируса. Ти го отричаш в съзнанието си, само че той действително съществува и действително е опасност. Да, може и да преболедуваш леко, само че може да стигнеш и до интензивно лекуване, може да не може да се прибереш у дома по-късно ".

Тя означи, че въпреки всичко явлението подправен зелен документ не е всеобщо.

" Аз съм щастлива, че в нашите три лечебни заведения (в Плевен) действително имунизирани с три дози са над 90%. Освен това, ние продължаваме всяка седмица да тестваме чиновниците си. Също по този начин тестваме всички, които хоспитализираме, до момента в който имаме планова активност. Защото знаете - отваряха ни, затваряха ни, спираха. Трудно ни е, само че това нещо взехме решение да го вършим още при започване на пандемията, преди да имаме PCR лаборатория. Плащахме външна услуга и го правехме ".

В края на диалога доктор Елиза Георгиева заключи нужното, с цел да преобладаваме ние над вируса, а не той над нас:

" Три дози ваксина - тъй като се потвърди, че за " Омикрон " това работи, както и за " Делта ", високозащитна маска и съблюдаване на ограниченията. Ако хората желаят да се събират, както и аз го върша - само че ние се тестваме преди да се съберем, тест преди всяко събиране и ще е доста елементарно. В момента вирусът ни води в борбата и от нас се изискват упоменатите неща, с цел да поведем ние на вируса ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР