В хода на валутната търговия в сряда сутринта щетският долар

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта щетският долар
Коментари Харесай

Паундът е стабилен, еврото спада към долара

В хода на валутната търговия в сряда сутринта щетският $ се повишава по отношение на еврото и леко понижава във връзка с йената и лирата стерлинг. " Зелените " пари нарастнаха предния ден поради търсенето на защитни активи на фона на опасенията за вероятностите пред международната стопанска система.

Във вторник еврото поевтиня с към 0,6% след речта на ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард. Говорейки на конгрес в португалския град Синтра, Лагард удостовери, че регулаторът има намерение да увеличи главните лихвени проценти с 25 базисни пункта през юли. В същото време тя акцентира, че ЕЦБ е подготвена за по-рязко стягане на политиката за ограничение на инфлацията, в случай че е належащо.

Някои азиатски валути може да покажат негативна динамичност в сряда, защото спадът на американските борсови показатели предния ден може да провокира нов скок в търсенето на активи за леговище, сподели София Нгуен, анализатор в MUFG Bank.

Днес към 10:15 часа българсско време общата европейска валута се намалява по отношение на $ с 0,17% - до $1,0506 задено евро спрямо $1,0519 за евро при затварянето на пазара във вторник.

Американската валута поевтинява по тоншение на японската с 0,03% до 136,09 йени за $ против 136,14 йени за $ предния ден.

Пазарната цена на английския паунд по отношение на $ през днешния ден сутринта се увеличи до $1,2191 за паунд от $1,2184 за паунд в края на миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарския франк, йената, канадския $, лирата стерлинги и шведската крона), е постоянен по време на утринната търговия в сряда. По-широкият показател на $ WSJ губи към 0,03%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР