В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът спряха спада и плахо поглеждат нагоре

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ напълно леко се намалява по отношение на главните си съперници след доста повишаване предходния ден. То бе провокирано от мощна статистика за стопанската система на Съединени американски щати и упования за нови покачвания на лихвените проценти от Федералния запас.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е надолу с съвсем 0,1%, само че може да завърши с повишаване втора поредна седмица.

Министерството на търговията на Съединени американски щати в четвъртък внезапно увеличи оценката си за икономическия напредък на страната през първото тримесечие - до 2% във връзка с годишните темпове от авансово оповестените 1,3%. Анализаторите чакаха по-умерена позитивна проверка, до 1,4%.

Междувременно показателят на главната инфлация PCE Core се усили през януари-март с 4,9%, откакто се увеличи с 4,4% тримесечие по-рано. Този индикатор се следи деликатно от Федералния запас при оценка на рисковете от инфлация.

Признаците за непоклатимост в стопанската система на Съединени американски щати и към момента високата инфлация може да се трансфорат в спомагателен мотив за Фед в интерес на по-нататъшни покачвания на главния лихвен %, отбелязва Trading Economics. Пазарът прави оценка вероятността от покачване с 25 базисни пункта през юли на 87%.

Към 10 часа българско време едно евро струваше на пазара 1,0867 $ по отношение на 1,0865 $ при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време се ускори във връзка с $ с 0,05% - до $1,2618 за едни паунд от $1,2613 за паунд в края на работния четвъртък.

Стойността на американските пари по отношение на японската национална валута падна до 144,58 йени за един $ против 144,76 йени за $ ден по-рано.

Както стана известно в петък, безработицата в Япония остана на същото равнище през май - 2,6%, което съответства със междинната прогноза на анализатори, интервюирани от Trading Economics.

Междувременно промишленото произвеждане на Япония спадна с 1,6% предишния месец по отношение на април. Консенсусната прогноза предполагаше по-малко забележителен спад - с 1%. Това е първият спад от януари насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР