В хода на търговията в сряда сутринта доларът се променя

...
В хода на търговията в сряда сутринта доларът се променя
Коментари Харесай

Еврото и британската лира запазват позиции към долара

В хода на търговията в сряда сутринта доларът се трансформира едва по отношение на главните международни валути, вложителите чакат резултатите от междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), нараства с по-малко от 0,1%. През последните три сесии знакът е паднал с съвсем 3%.

Към 10:05 часа българско време едно евро се разменя на пазара против 1,0073 $ спрямо 1,0074 $ за едро при затварянето на сесията във вторник.

Спрямо японската валута америакнската се увеличи в това време с 0,04% и курсът възлиза на 145,37 йени за един $ по отношение на 145,68 йени за $ в края на вчерашната търговия.

Британската лира стерлинг се понижа по връзки на щатския $ до $1,1550 за един паунд от $1,1544 за паунд при затварянето на предходната търговия.

Очаква се Републиканската партия да изпревари демократите на междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати, сочат прогнозите на американските медии. Според предварителната прогноза на CNN републиканците имат 176 места в Камарата на представителите на Съединени американски щати, до момента в който демократите имат 121 места. Politico предвижда 158 места за републиканците и 99 за демократите. За да контролирате Камарата на представителите на една от партиите, е належащо да спечелите 218 места от 435.

На изборите за Сенат, съгласно прогнози на CNN и Politico, републиканците и демократите се изравниха - имат по 46 места. За да управляват Сената, републиканците би трябвало да заемат 51 места - като се има поради, че в противоречиви обстановки право на глас има вицепрезидентът Камала Харис, която е представител на Демократическата партия.

Освен това участниците на пазара чакат данни за октомврийската инфлация в Съединени американски щати, което може да повлияе на бъдещите решения на Федералния запас. Докладът ще бъде оповестен на следващия ден и анализаторите, интервюирани от Trading Economics, приблизително чакат той да уточни закъснение на инфлацията през октомври до 8% от 8,2% през септември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР