В хода на спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик, съвместно със служители на

...
В хода на спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик, съвместно със служители на
Коментари Харесай

МВР с коментар за вчерашните спецоперации в Пазарджик, Разград и Добрич

В хода на спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик, взаимно със чиновници на РУ-Панагюрище, е осъществено претършуване на къща в Стрелча, населявана от 68–годишна локална жителка. Процесуалните дейности са подхванати след получен сигнал за предложение на имотни облаги на жители против практикуване на право на глас в интерес на избрана политическа партия. При претърсването от вкъщи са конфискувани голям брой тетрадки и флаш памет, съдържащи персонални данни за лица, разпределени по обитаеми места, адреси и изборни секции. Жената е задържана  с полицейска мярка за период до 24 часа.  Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на спецоперацията на територията на Разградска област са тествани голям брой заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти. Само в с. Осенец чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ са инспектирали три офиса за бързи заеми, заложна къща и три търговски обекта. Осъществен е  обход на териториите на селата Ясеновец, Балкански, Дряновец, Вазово, Подайва и градовете Исперих и Кубрат, осъществени са инспекции на  игрални зали, заложни къщи, бензиностанции и смесени магазини.

Проведени са превантивни беседи с лица, за които е добита информация, че правят лихварска активност, утвърдили се локални водачи на обособени общности, които под някаква форма имат опция да оказват въздействие при практикуване правото на глас, както и със чиновници в йерархична взаимозависимост с оглед определяне на данни за опит за налагане на тъй наречените корпоративен избор. В хода на полицейските дейности е открит и разгласен за общодържавно търсене. На построените 11 КПП-та, взаимно с екипи на жандармерията, са тествани близо 300 транспортни средства. За разнообразни нарушавания по ЗДвП на водачите са формирани 72 акта и фиша.

Девет души са арестувани в границите на полицейските дейности, осъществени на територията на ОДМВР-Добрич. При претършуване на търговски обект в Албена, стопанисван от 47-годишен, в едно от пространствата са открити пакетчета със суха тревна маса с тегло 2,9 грама, реагирала на канабис. Мъжът е арестуван за период до 24 часа, а по случая – формирано досъдебно произвеждане. Служители на престъпна полиция от РУ- Шабла подхванали процесуални дейности в частен парцел в с. Езерец,  населяван от 46-годишен, откъдето иззели откритите 26 грама суха тревна маса канабис, както и 7 растения канабис в развой на сушене, достигнали височина до 120 см. Ползвателят на парцела също е арестуван с полицейския арест. Други двама мъже – на 45 и 25 година, били засечени в Каварна и при обиск от тях униформените иззели ръчно свити цигари с канабис. С две топчета и две пакетчета от същата дрога е арестуван и 39-годишен от Добрич.

Срещу арестуваните са формирани бързи полицейски производства. При претършуване на частен парцел на територията на регионалния град служителите на реда разкрили гладкоцевна пушка диаметър 16 и патрондаш с сложени общо 18 ловни патрона. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Незаконно присъединение към електропреносната мрежа е открито при инспекция на таванско помещение в жилищен блок в Добрич, населяван от 50-годишен мъж. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Полицейски екип се е отзовал и на сигнал за зародил скандал в апартамент в регионалния град. На място е арестуван 52-годишен, който буйствал и отправял закани към брачната половинка си, нападнал 19-годишния им наследник. Изяснено е, че по-рано сутринта е блъснал дамата по лицето. Двамата потърпевши са с повърхностни рани, ориентирани към МБАЛ Добрич за прегледи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на интервенцията са тествани са общо 326 моторни транспортни средства и 431 водачи и пасажери.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР