В хода на спецоперация за противодействие на престъпления свързани с

...
В хода на спецоперация за противодействие на престъпления свързани с
Коментари Харесай

Вижте задържането на трима известни автокрадци в София

В хода на спецоперация за противопоставяне на закононарушения свързани с МПС, откриване и задържане на причинители на незаконни отнемания на коли столични служители на реда задържаха  трима, на възраст 47, 49 и 32 години, активен престъпен контингент по линия „ незаконно лишаване на МПС “. 

При задържането един от тях направил опит да избяга, при което се присъединили и чиновници на бранш „ Специализирани тактически дейности – Кобра “ и отдел „ Специализирани полицейски сили “  при Столична дирекция на вътрешните работи, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Оперативно-издирвателните дейности, подхванати при започване на седмицата довели до определяне на местонахождението на тримата и задържането им. В хода на следствието са събрани неоспорими доказателства за незаконната им активност, включително ДНК експертизи. При претърсвания на адреси, обитавани от арестуваните са открити и конфискувани механически устройства за привеждане в придвижване на коли, устройства вид „ запушалка “ за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, употребявани за транспортиране и укриване на откраднатите коли. 

По неоспорим метод е открито, че тримата незаконно са отнели два автомобила  „ Тойота Рав 4 “  и едно „ Рено Каджар “, създадени 2019 – 2022 година В резултат на упорити оперативно-издирвателни  дейности, извършени в нескончаем интервал, двете тойоти са открити укрити - едната в особено нает за задачата гараж, а другата сред жилищни блокове. 



В хода на документиране на незаконната им активност е открито, че двама от тях са и арестувани и през месец април и май, тази година, директно откакто незаконно лишили леки коли „ Тойота СХЗ “ и „ Рено Каджар “, създадени през последните две години. Тойотата е намерена  укрита в особено нает за задачата гараж, дружно с различен незаконно лишен автомобил от същата марка и модел, а реното е арестувано дружно с създателя на закононарушението, директно след действието.



 След отчет на събраните материали по формираните досъдебни производства в прокуратурата, тримата са привлечени като обвинени за осъществените закононарушения и са им наложени ограничения „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР