В хода на разговора отново е бил потвърден водещият принцип

...
В хода на разговора отново е бил потвърден водещият принцип
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО: Проведох съществен разговор с премиера Кирил Петков

В хода на диалога още веднъж е бил доказан водещият принцип в НАТО – всяко решение би трябвало да е подкрепено от обществото и държавното управление в съответната страна-членка.

Генералният секретар на Алианса дефинира като „ значителен ” диалога с Кирил Петков

„ Проведох значителен диалог с премиера Кирил Петков за скупчване на съветски войски по границата с Украйна и за последствията от това за европейската сигурност. България е зает съдружник на НАТО и способства за нашата групова сигурност ”. Това написа генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в Twitter.

 

По-рано през днешния ден стана ясно, че премиерът Кирил Петков е провел видеоконферентен диалог със Столтенберг. Двамата са разискали настоящите развития, свързани с продължаващото скупчване на съветски войски по границата с Украйна, се споделя в известието на държавната пресслужба. 

Било е споделено визията, че дипломатическите старания за деескалация би трябвало да продължат, само че в това време Алиансът би трябвало да бъде квалифициран и за вероятно утежняване на обстановката. 

Петков е уведомил генералния секретар на НАТО за решението на държавното управление да способства за груповата защита посредством създаване на българска батальонна бойна група, с опция за попълване на дефицитите от страни-членки, при нужда, оповестяват от Министерски съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР