В хода на проверката бяха констатирани редица несъответствия и бяха

...
В хода на проверката бяха констатирани редица несъответствия и бяха
Коментари Харесай

Община Русе инспектира първите асфалтирани от ВиК улици в кварталите Средна кула и Долапите

В хода на инспекцията бяха установени редица несъответствия и бяха даде наставления към сдружението

Комисия, образувана от чиновници на дирекция „ Инфраструктура, строителен и инвеститорски надзор “ (ИСИК) към Община Русе, извърши ревизия на 13 асфалтирани улици в русенските квартали „ Средна кула “ и „ Долапите “.

В хода на инспекцията бяха установени редица несъответствия според условията за възобновяване, написани в Наредба №27, за които комисията издаде наставления за премахване на нередности. Tе са свързани с: неналичието на битумна емулсия за окантване или така наречен засмоляване сред остарялата и новата настилка в някои участъци; дребни елементи от уличната мрежа, които би трябвало да бъдат доасфалтирани; невъзстановени бордюри по някои от улиците и други

След приключването на периода за осъществяване на предписанията комисията ще направи нова ревизия на проблематичните сектори. Само след позитивно мнение ще бъде допустимо подписването на приемо-предавателен протокол, с който Община Русе ще одобри инспектираните улици в двата русенски квартала за изцяло възобновени.

Проверката на комисията откри още и нарушение на части от прилежащата инфраструктура – тротоари и бордюри, по немалка част от уличната мрежа, породено от жителите на двата квартала, извършващи присъединение към канализационната и водопроводната мрежа. Община Русе приготвя писма до кметските наместници, в които локалната администрация напомня, че тези сектори следва да бъдат възобновени за сметка на притежателите.      

Друга форма на регулярен надзор, който Община Русе упражнява, са ежеседмичните срещи с изпълнителите на строително-ремонтните действия. На тяхна база локалната администрация изпраща настояща информация за спазването на периодите на краткотрайната организация на придвижването (ВОД) към бранш „ Пътна полиция “ към Министерство на вътрешните работи за дейности по подготвеност. В пълномощията на бранша е налагането на санкции при неспазване на периодите, като нормативната уредба допуска цената на глобите от КАТ да е с най-големи индикатори, спрямо всички останали институции и ведомства, които имат контролни функционалности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР