В хода на предприето упорито разследване, криминалисти на ОДМВР-Плевен установиха

...
В хода на предприето упорито разследване, криминалисти на ОДМВР-Плевен установиха
Коментари Харесай

Плевенски полицаи спипаха телефонен измамник

В хода на подхванато настойчиво следствие, криминалисти на ОДМВР-Плевен откриха и задържаха създател на телефонна машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 11 декември м.г. помощ в полицията потърсила 83-годишна жена от Плевен. Същия ден, след многократни позвънявания на домашния телефон, чужд, показал се за полицейски чиновник, я убедил да събере в плик наличните в дома пари и злато и да ги даде за полицейска интервенция по залавянето на телефонни измамници. Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лв., две златни гривни, шест златни синджирчета и документи за благосъстоятелност на земеделска земя и по предварителна спогодба ги сложила върху железна кофа за боклуци пред дома си. Едва по-късно схванала, че е станала поредна жертва на телефонна машинация.

Веднага след сигнала било формирано досъдебно произвеждане, а работата по него почнала под наблюдението на Плевенската районна прокуратура. В хода на извършените оперативни дейности криминалистите на регионалната дирекция и сътрудниците им от Първо РУ- Плевен влезнали в дирите на 25-годишния гражданин на село Ореховица. Установено е, че той е взел паричната сума, златните украшения и документите на дамата.

След отчет на материалите в прокуратурата мъжът е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР