В хода на предизборната кампания на американския президент Джо БайдънДжо

...
В хода на предизборната кампания на американския президент Джо БайдънДжо
Коментари Харесай

Дарения в размер на 155 млн. долара в брой е събрал предизборният щаб на Джо Байдън

В хода на предизборната акция на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в до момента са набрани 155 милиона $ в брой, което надалеч надвишава даренията в кеш за съперника му от Републиканската партия Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, съобщи АП, представена Българска телеграфна агенция.

Само през последния месец Байдън е събрал 53 милиона $, като това е най-силният месец за набиране на средства на локално равнище.

През февруари, който е бил най-успешният от акцията за набирането на средства на локално равнище, предизборният щаб на Байдън е събрал 53 милиона $. Към тази сума спадат и 4 милиона $, събрани на предизборно мероприятие в Ню Йорк, в което участваха и някогашните държавни глави Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият и Бил Клинтън (1993 – 2001 г.).

" Срещаме същински възторг, до момента в който обикаляме страната ", съобщи предходната седмица Байдън в изявление за локална радиостанция в Уисконсин. " Събрахме цялостен куп пари. Имаме 1,5 милиона от донори, в това число 500 000, които са чисто нови, това са дребни дарители; 97% от даренията са под 200 $ ", добави президентът демократ.

Байдън и Тръмп към този момент завоюваха номинациите на партиите си, подготвяйки се по-късно тази година да излязат на реванш.

Все още не са оповестени данните за набраните от щаба на Тръмп средства през февруари. Към края на януари двата му съществени комитета са разполагали общо с едвам 36,6 милиона $ в брой, като същия месец са похарчили по-голяма сума. Основен източник на разноските на Тръмп са правосъдните такси в размер на милиони долари, които би трябвало да се заплащат по безбройните каузи против него.  

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР