В хода на новаторско изследване учени от Тексаския университет в

...
В хода на новаторско изследване учени от Тексаския университет в
Коментари Харесай

Откриха неочаквано оръжие за борба с маларията – сапун

В хода на новаторско проучване учени от Тексаския университет в Ел Пасо откриха непредвиден съдружник в битката против маларията – сапуна.

Изследователите виждат, че прибавянето на малко количество течен сапун към някои пестициди може да усили тяхната успеваемост с повече от 10 пъти. Това изобретение е изключително значимо, защото комарите, пренасящи малария, от ден на ден развиват устойчивост към съществуващите инсектициди.

Екипът от откриватели изолира неоникотиноидите в качеството на перспективен различен клас инсектициди, само че открива, че за битка с съответни типове комари тяхната успеваемост би трябвало да бъде засилена. И тогава се появява се сапунът. Когато към неоникотиноидите се прибавят три евтини сапуна на основата на ленено масло, публикувани в Африка на юг от Сахара, резултатите се оказват поразителни.

Макар че водещият създател на проучването Колинс Камдем признава нуждата от по-нататъшни тествания, вероятността за създаване на инсектицидна формула въз основата на сапун е доста обещаваща за битката с маларията, предлагайки евентуално по-здравословно и по-достъпно решение...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР