В хода на изследването, в което 46 пациенти с тежка

...
В хода на изследването, в което 46 пациенти с тежка
Коментари Харесай

Когнитивните последици от тежкия COVID са еквивалентни на 20 години стареене

В хода на проучването, в което 46 пациенти с тежка форма на COVID-19 са съпоставени с 460 контролни групи, откривателите откриват, че психическите последствия от тежка форма на COVID-19 след шест месеца могат да бъдат еквивалентни на стареене с 20 години или загуба на 10 пункта от IQ.

" Когнитивните нарушавания са присъщи за необятен набор от неврологични болести, в това число деменция и даже нормално стареене, само че следените от нас закономерности - когнитивните " пръстови отпечатъци " на COVID-19, се отличават от всички тези болести ", споделя неврологът Дейвид Menon от университета в Кеймбридж в Обединеното кралство, старши създател на проучването.

Експериментът включва 46 участници, които са били приети в болница м болничното заведение Addenbrook в Кеймбридж вследствие на COVID-19, в интервала сред март и юли 2020 година Шестнадесет от тях са били сложени на механична вентилация по време на болничния престой.

Средно шест месеца след заразяването с ковид, откривателите ги следят благодарение на инструмент за тестване, наименуван...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР