В хода на форекс търговията в четвъртък сутринта доларът се

...
В хода на форекс търговията в четвъртък сутринта доларът се
Коментари Харесай

След срещата на Фед: Доларът поевтинява към еврото и паунда

В хода на форекс търговията в четвъртък сутринта доларът се обезценява по отношение на главните международни валути заради упованията на пазарните играчи за довеждане докрай на цикъла на стягане на паричната политика в Съединените щати.

Вчера Федералният запас увеличи главния лихвен % с 25 базисни пункта - до 5-5,25% годишно. Последният път, когато ставката беше над 5% бе през 2007 година.

От прессъобщението на американския паричен регулатор след съвещанието изчезнаха думите за нуждата от по-нататъшно стягане на политиката, които участваха в оповестения след мартенското съвещание документ.

Председателят на Фед Джеръм Пауъл сподели по време на конференция, че в бъдеще Централната банка ще взема решения по отношение на лихвите от съвещание на съвещание въз основа на икономическа статистика. Решението дали Фед би трябвало да спре цикъла си на стягане ще бъде взето на срещата през юни, сподели той.

Пауъл също означи, че прогнозите на Фед за инфлацията не позволяват опцията за понижаване на лихвите през идващите месеци, на което финансовите пазари разчитат. Някои специалисти обаче считат, че американската централна банка ще би трябвало да стартира облекчение на политиката по-рано от плануваното.

" Основният извод от съвещанието на Фед съгласно мен е, че сме покрай довеждане докрай на цикъла на повишение на лихвите ", сподели анализаторът на Invesco Кристина Хупър, представена от Market Watch.

" Затягането на кредитирането ще окаже напън върху стопанската система. Фед може да бъде в положение да направи паричната политика по-малко рестриктивна по-рано, в сравнение с Пауъл сподели през днешния ден ", означи американският анализатор на NatWest Markets Мишел Жирар.

Към 10:37 ч. българско време едно еврото струваше на пазара1,1066 $ спрямо 1,1062 $ при затварянето на предходната сесия.

Обменният курс на $ по отношение на японската национална валута се подвигна до 134,80 йени при 134,71 йени за едни $ ден по-рано.

Цената на английската лира стерлинг в това време се повиши до $1,2568 за един паунд от $1,2564 за паунд в края на вчерашната валутна търговия.

Обменният курс на американската валута по отношение на китайската падна до 6,9047 юана за едни $,при 6,9184 юана за $ през миналата борсова сесия.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта изгуби 0,26% от цената си, а по-широкият показател на $ на WSJ - 0,2%.

Европейската централна банка заседава през днешния ден. Консенсусната прогноза на анализаторите, представена от Trading Economics, допуска повишение на лихвите по заемите и депозитите на ЕЦБ с 25 базисни пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР