В хода на досъдебното производство срещу Миню Стайков искахме отвод

...
В хода на досъдебното производство срещу Миню Стайков искахме отвод
Коментари Харесай

Адв. Анна Попова: Миню Стайков беше изнесен на ръце от болницата на затвора

" В хода на досъдебното произвеждане против Миню Стайков искахме отказ на прокурор Ангел Кънев. Подали сме сигнал до основния прокурор, министърът на правораздаването и министърът на вътрешните работи. От него се вижда, че са осъществени три покупко-продажби от прокурора Ангел Кънев, който е наблюдаващ прокурор на нашето дело ", това съобщи Анна Попова, юрист на алкохолния необут Миню Стайков.

Според бранителя на Стайков прокурор Кънев взе участие в схеми за закупуване на парцели и ниви на занижени цени от конкурентна на алкохолния магнат компания.

По думите на Анна Попова на този стадий прокуратурата мълчи по случая.

" След като има подозрения в честността на един прокурор и при дадени съответстващи доказателства е обикновено да се даде отказ ", безапелационна беше тя.

" Част от компаниите, които водят до едни и същи притежатели - са получатели на евросубсидии ", добави юристът.

" По доста внезапен метод прокурорът, който поддържаше обвиняването спря да идва на чуванията. Когато господин Стайков беше в ареста или в болничното заведение, се явяваше избран прокурор, а при промяната на мярката той спря да се явява (Ангел Кънев б.р.). Излиза, че задачата е била съответният прокурор да държи оптимално дълго време в ареста господин Стайков ", акцентира Анна Попова.

Извършени са голям брой инспекции против негови другари и близки сътрудници твърди още юристът.

" Господин Стайков бе изведен на ръце от болничното заведение на пандиза. Той бе в сериозно положение и бе подкрепян от пандизчии, а по-късно бе стихотворец от свои близки, които го качиха в автомобил. След това му беше дадена опция да посети майка си за ден в Карнобат и там още веднъж здравето му се утежни. Бяха открити повишени равнища на токсични субстанции в кръвта му, живак или други вещества ", съобщи тя на въпроса на Сашо Диков правилно ли е, че против Миню Стайков е юридически опит за отравяне с живак.

" Всяка молба за външно лекуване беше предшествания от доста молби и обструкции. Бе заявявано, че в случай че би трябвало да постъпи в болница това може да е в болница " Лозенец " ", добави Анна Попова.

" А стаята, която беше готова за него е била окабелена и с камери, за което той отхвърли да се лекува в тази болница ", акцентира юристът.

" По това обвиняване няма безусловно нищо ", съобщи тя на въпрос какво се случва с първото дело против Миню Стайков за противозаконна търговия с цигари.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР