В ход са проектите за модернизация на армията, усети се

...
В ход са проектите за модернизация на армията, усети се
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Армията ни е в застой

В ход са плановете за рационализация на армията, усети се тласъкът, само че към момента сме в застой. С обособени планове няма да се обезпечи резултатът, който се търси. За това призна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пред Българска национална телевизия.

Процесът на превъоръжаване на армията е муден, означи Ефтимов, като добави, че се употребяват груповите механизми на НАТО.

Адмирал Ефтимов добави, че може да се охранява въздушното ни пространство, само че с избрани усложнения. Летателните часове са ниски поради дребното самолети и ограничаващия запас. За това помощта от съдружниците е доста значима, акцентира началникът на защитата и добави, че дребният нальот дава отражение върху цялата система за командване и ръководство.

Нови военноморски кораби се чака да имаме през 2025 година, планът е в ход, увери адмирал Емил Ефтимов. В плана за сухопътните войски последното постоянно държавно управление оставило разбор и офертите, които получихме били с 30% повече от бюджетния предел. Следващото служебно държавно управление направило разбор за вероятните варианти за продължение на плана с нова оферта в границите на ресурса, да се промени техническата спецификация и да се изследва опцията правителство-правителство. Това, което предлага адмирал Емил Ефтимов е да се направи ред от предпочитани планове, да се откри политически консенсус, да се придобият съответни параметри и тогава да се отиде в Народното събрание за средства.

Той разясни, че българската войска би трябвало да бъде съответна на заканите и на интернационалните процеси в световен проект. Военният бюджет не би трябвало да клати другите системи и за това сме в НАТО – да имаме задоволително възпиращ капацитет, подчертава адмирал Ефтимов.

По думите на адмирала армията е в положение да извършва конституционните си отговорности, само че изпитва дефицити в модернизацията и превъоръжаването. Българската войска изостава в модернизацията и превъоръжаването за разлика от другите страни, уточни адмирал Емил Ефтимов.

За напрежението сред НАТО и Русия, адмирал Емил Ефтимов се надява спорът да не ескалира, а да се откри вярното решение по изкусен път. НАТО е задължен да възнамерява разновидности за отговор съгласно всяко развиване на ситуацията, добави началникът на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР