В ход са планове за извеждане на заседнало теле от

...
В ход са планове за извеждане на заседнало теле от
Коментари Харесай

Теленце косатка, заседнало в канадската лагуна, ще бъде изведено с хеликоптер, казват спасителите

В ход са проекти за извеждане на заседнало теле от косатка от отдалечена приливна лагуна край северен остров Ванкувър в опит да се събере още веднъж младата косатка с нейния разширено семейство, споделиха канадските управляващи.

Канадският отдел за риболовство и представители на Първите народи споделиха, че проектът включва слагането на двегодишното теле в прашка, изваждането му от лагуната с хеликоптер и слагането му в кошара в океана, до момента в който чакат фамилната му капсула да се приближи, преди да я освободят.

Спасителите не са съумели да измъкнат младия кит от региона, защото бременната му майка е заседнала при отлив в лагуната и умря на 23 март.

Планът беше координиран по време на среща сред членове на съвета на Ehattesaht First Nation, чиновници на отдела за риболовство и морски механически специалисти.

Ръководителят на Ehattesaht First Nation Саймън Джон сподели, че хората му имат дълбоки културни и духовни връзки с косатките и нацията получава позвънявания за угриженост и поддръжка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР