В ход, който изглежда има за цел да скрие военните

...
В ход, който изглежда има за цел да скрие военните
Коментари Харесай

Северна Корея вече разполага с маскирани цивилни камиони, въоръжени с ракети

В ход, който наподобява има за цел да скрие военните средства, Северна Корея е създала серия от " трансформиращи се цивилен " транспортни средства, въоръжени с ракети

Емил Василев преди 56 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:15 | 08.09.2023

Ето коя функционалност разрежда смарт телефона 5 пъти по-бързо, съгласно специалистите

АвтомобилиДаниел Десподов - 9:41 | 08.09.2023

Нов пробив: в Германия сътвориха ултракомпактен електродвигател без непрекъснати магнити съвършен за електрическите автомобили (видео)

IT НовиниЕмил Василев - 19:30 | 08.09.2023

Световен връх: Вятърна турбина генерира задоволително сила за един ден, с цел да зареди 170 000 семейства

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Корейската народнодемократична република (КНДР) показа ново „ скрито “ оръжие на парада по случай 75-годишнината си в събота (9 септември). По всичко проличава, че става въпрос за скриване на смъртоносни оръжия на видно място. Военните сили на Северна Корея към този момент са оборудвани с цивилни камиони, оборудвани с ракетни установки. Дефилирайки на площад „ Ким Ир Сен “ в Пхенян, камионите наподобява са оборудвани с 12-тръбни пускови установки, които могат да се задействат посредством изскачащи или плъзгащи се покриви.

Скрити на видно място

Макар че е мъчно да се удостовери единствено от изображенията и видеоматериалите, наподобява, че пусковите установки са заредени със 122-милиметрови артилерийски ракети. На парада имаше и трактори, които теглеха ракетни установки и противотанкови управляеми ракети на ремаркета. Тракторите са ясна индикация за оперативната тактичност на Северна Корея да употребява цивилни принадлежности за война, в случай че възникне спор. Демонстрацията на тежко въоръжение също по този начин акцентира забележителната огнева мощност на Северна Корея и способността ѝ за гражданска защита.

Военни анализатори считат, че потреблението на камиони е знак, че страни като КНДР възраждат остарели способи за машинация, с цел да скрият военно съоръжение на бойното поле. Нахлуването на Русия в Украйна сподели, че определението за средства за разузнаване и наблюдение на цели (ISTAR) също се е трансформирало. Например, разпространяването на налични безпилотни системи направи опциите на ISTAR по-достъпни за по-широк кръг консуматори.

КНДР признава, че наблюдението ще се усили до невиждани равнища, в случай че на Корейския полуостров избухне война. За тази цел Северна Корея явно цели да се възползва от невъзможността за разграничение на цивилен и военни транспортни средства, като доста усили броя на евентуалните цели, на които Съединени американски щати и Южна Корея ще би трябвало да противодействат.

Маскирани оръжия

Те може да се окажат решаващи. Както видяхме в Украйна, всички забележими и разпознаваеми обекти наоколо до фронта могат и евентуално ще бъдат ориентирани към заличаване. За страни като Северна Корея това основава забележителна нужда да държат оборудването отвън полезрението си или да заблуждават врага за това, което виждат. Тайван да вземем за пример също ползва тактика за скриване на бронираните си машини като строителна техника по време на учения, с цел да се защищити от евентуално навлизане от страна на Китай.

Дали тази тактичност ще се окаже жизнеспособна, следва да разберем, само че като се имат поради вложенията на КНДР в сходна машинация, това демонстрира, че те най-малко одобряват много на съществено сходен евентуален сюжет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР