В ход е строителството на първите четири надлеза от общо

...
В ход е строителството на първите четири надлеза от общо
Коментари Харесай

Продължава строителството на четири нови надлези по жп линията Пловдив-Бургас

В ход е строителството на първите четири надлеза от общо 30 пътни уреди по план " Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, фаза 2 ". Изграждат се обектите за безвредно и комфортно прекосяване в региона сред гарите " Хан Аспарух " и " Нова Загора ", както и сред гарите " Черноград " и " Айтос ".

Строителните действия по двата пътни надлези в междугарието " Хан Аспарух " - " Нова Загора " са в напреднал стадий . Строителният прогрес на надлеза на км 134+334 се показва в построени фундаменти, диги за пътното оборудване, укрепващи стени, устои и инсталирани основни греди. По оборудването предстоят асфалтови действия. За надлеза на км 127+831 са построени фундаментите и устоите. В развой на създаване са насипите за пътното оборудване и укрепващите стени. За оборудването предстоят действия по монтиране на основните греди.

Строителните действия за пътния надлез в междугарието " Черноград " и " Айтос " на км 244+066 са в развой на създаване на насипите за пътното оборудване. За надлез на км 247+580 в междугарието " Черноград " и " Айтос " са стартирани дейностите по създаване на фундаментите на устоите, както и насипите за пътното оборудване. За оборудванията предстоят действия по доизграждане на фундаменти и диги, създаване на укрепващи стени, устои и монтиране на основни греди.

При построяването на новите надлези се употребява нова модерна технология за подсилване на насипите зад пътното оборудване . Тя разрешава построяването на естетическа структура и по-малък размер на завършените земни маси. Петте основни греди са направени от стоманобетон, като връзката сред тях и основата се реализира с монтирането на еластични детайли за вдишване на натоварването.

Укрепващите стени са с височина от 6,6 м до 9,6 м. Изпълняват се няколко пласта, като се употребяват геомрежи, стоманени мрежи и наедрял камък, който има и декоративна функционалност. Този вид структура не изисква профилирано съоръжение за осъществяване, което я прави икономична и сигурна система за създаване на подпорни стени.

Модернизацията на железопътната инфраструктура има за цел реализиране на по-висока скорост на придвижване на влаковете - до 160 км/ч . Затова е належащо да бъде обезпечено секване на линията на две равнища, посредством създаване на пътни и пешеходни надлези/подлези на мястото на съществуващите прелези. По този метод ще бъде редуциран до най-малко рискът от произшествия и жертви при секване на железопътната инфраструктура от други транспортни средства и хора. Ще бъде изцяло отстранено пресичането на едно равнище на влакове, коли и хора.
 Снимка 567120
Източник:

По линията Пловдив - Бургас се планува унищожаване на 31 железопътни прелеза и създаване на 28 надлеза, 1 подлез и 1 пешеходна пасарелка.

Проект " Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2 " се финансира по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 -2020.

Още информация за плана можете да намерите .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР