Спасителите се борят да спасят 6 деца и 2 възрастни, които се мотаят в кабинков лифт на височина 900 фута над пропаст в Пакистан

...
В ход е спасяване, след като осем души заседнаха в
Коментари Харесай

В ход е спасяване, след като осем души заседнаха в кабинков лифт над долина в Пакистан.

Сред осемте души има шест деца, които са били на път за училище, съобщи BBC.

Длъжностните лица са загрижени, че кабинковият лифт е на място, което е почти невъзможно да се помогне без хеликоптер.

Деца в училище са сред група от осем души, които са блокирани в кабинковия лифт, висящ на 900 фута над долина в Батаграм, Пакистан във вторник сутринта, съобщи BBC.

Децата бяха на път за училище във вторник сутринта, когато един от кабелите се скъса, оставяйки асансьора да виси опасно във въздуха, съобщи изданието, цитирайки местни власти.

A мъж, който в момента е на кабинковия лифт, идентифициран само като Гулфраз, каза по телефона на пакистанския телевизионен канал Geo News, че на борда има осем пътници, предаде BBC. Шест от тях са ученици на възраст между 10 и 15 години, добави той.

„За Бога, помогни ни“, каза Гулфраз пред Geo News. „Хората в нашия район стоят тук и плачат.“

Гулфраз каза също, че един от учениците е изпаднал в безсъзнание през последните три часа, според BBC.

Спасителна мисията е в ход, въпреки че служители казаха, че кабинковият лифт е в твърде трудна позиция, за да бъде спасен от земята и че военните хеликоптери трябва да свършат работата вместо това, предаде AFP.

Аварийните служби също са затруднени от силните ветрове, каза BBC.

Видео от първия опит за спасяване, публикувано от BBC, показва хеликоптер, който се опитва да се приближи максимално кабинковия лифт, тъй като група зяпачи изглежда се събират на склона на планината.

Учител в района каза на местните медии, че учениците често се качват на кабинковия лифт поради липсата на възможности за транспорт в област, съобщи BBC.

Това е история в процес на развитие.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР