В ход е процедура по изключване на Кирил Добрев от

...
В ход е процедура по изключване на Кирил Добрев от
Коментари Харесай

БСП изключва Кирил Добрев

В ход е процедура по изключване на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия. Това удостовери самият той с коментар във фейсбук, до момента в който Българска социалистическа партия към момента не е уведомила публично медиите за първата и единствена точка от изключителното неприсъствено съвещание на Националния съвет на партията. Решението, за което се събират подписи от членовете на пленума до 30 декември, е по искане на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Според предварителна информация претекстовете за изключване на един от най-яростните и гласовити съперници на водача в оставка Корнелия Нинова е намерено опълчване на решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане, голям брой медийни изяви (дадени са съответни примери), потребление за вътрешнопартийни цели и основаване на отрицателен облик на Българска социалистическа партия, подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията и внушават неналичието на организационно-политическо единение, потребление на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи, подкрепяне на построяването на структури на нови политически субекти.

Предложението за изключване на Николай Добрев е от 21 декември, а гласуването ще стане по имейл.

Добрев е открит съперник на Нинова, чиито правилен покровител беше откакто тя оглави партията. Впоследствие връзките им се утежниха. През 2020 година Нинова завоюва безапелационно против Кирил Добрев първите директни избори за ръководител на Българска социалистическа партия, като членовете на партията демонстрираха ясно, че не одобряват курса на колаборация с ГЕРБ и олигарсите, за чийто проводник бе считан Добрев.

Самият той се изживява като алена аристокрация, най-много поради респекта измежду социалистите към починалия му към този момент татко Николай Добрев.

" Изключването от партията е последното леговище на страха. Затова и постоянно съм бил срещу тази мярка във връзка на други хора. Е, през днешния ден пристигна и моят ред да бъда изключен - анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъда изслушан. Няма изненада, това управление толкоз си може ", разгласи Кирил Добрев в персоналния си профил във фейсбук.

" Четвърто потомство съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади участието от сърцето. Оставам предан на моята единствена партия - Българска социалистическа партия. Останалото няма значение ", заявява той.

Изключването на Добрев от Българска социалистическа партия би било явен сигнал към вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, която, въпреки и разграничена на разнообразни лагери и крила, желае да катурне Корнелия Нинова от лидерския пост. През ноември тя подаде оставка поради пагубните избори резултати на партията си на трите вота тази година. Но защото образуването на ново държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната " бе невероятно без Българска социалистическа партия, Нинова съумя да контракти освен присъединяване на партията във властта, само че и личното си предопределение за вицепремиер. Нейните вътрешни съперници до най-ниски равнища остават вън от разпределението на постове в изпълнителната власт.

Съдбата на Нинова се чака да бъде решена през януари. За водач се кандидатира младият и почитан Крум Зарков, който преди няколко години бе притеглен от Нинова като ново попълнение във висшия партиен ешелон, само че в този момент и той е обсъждан като противник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР