В ход е поредна операция за извеждане на цивилни от

...
В ход е поредна операция за извеждане на цивилни от
Коментари Харесай

В ход е поредна операция за извеждане на цивилни от металургичния комплекс Азовстал в Мариупол

В ход е поредна интервенция за извеждане на цивилни от металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол. Според формален Киев все още от завода и града сполучливо са евакуирани към 500 души. По информация на локалните управляващи, в Одеса чакат съветски десант. Според Владимир Путин, Украйна би трябвало да подреди на бранителите на " Азовстал " да се предадат.

Операцията по извеждане на цивилни от Мариупол беше доказана от заместник-министър ръководителя на Украйна - Ирина Верещчук. Усилията са съсредоточени към евакуацията на хора от стоманодобивния цех " Азовстал ", ще се пътува посока Запорожие, посочи тя.

Според украинските управляващи в подземията и бункерите на завода към момента има минимум 200 цивилни, от тях най-малко 20 деца. Към момента от територията на комбината и на Мариупол са изведени минимум 500 души, удостовери началникът на офиса на украинския президент Андрий Ермак. Евакуацията се прави благодарение на Организация на обединените нации и Червения Кръст.

" Повече от 150 души от " Азовстал " и повече от 300 от Мариупол и предградията му тази седмица и към този момент получават помощта, от която се нуждаят. Медицински грижи, възобновяване на документи, финансова помощ, връзка с близки и родственици. Очакваме ефикасен режим на тишина. Правим всичко допустимо, с цел да намерим решение за спасението на военните. Героите, които Марипупол против неведнъж надвишаващите ги по бройка окупатори ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Със специфична молба към турския президент Реджеп Ердоган се обърна един от бранителите на Мариупол. Той е кримски татарин с медицински обучение и оказва помощ на ранените в " Азовстал ". Имате огромна тежест в района, обръщам се с откровена молба към вас - спрете този призрачен сън, сподели младият мъж.

Руският общоприет щаб разгласи за десетки празени обекти на украинска територия. Първата дама на Съединени американски щати - Джил Байдън, ще посети Румъния и Словения. Тя ще беседва с американски дипломати и военни, планувани са и срещи с украински бежанци. При отпътуването си, тя съобщи, че за нея и за президента Байдън е доста значимо украинците да почувстват поддръжката, която Вашингтон и светът им оказва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР