В ход е операция за контрол на поведението на пешеходците

...
В ход е операция за контрол на поведението на пешеходците
Коментари Харесай

След всекидневното газене на пешеходци във Варна, полицията започва специализирана акция

В ход е интервенция за надзор на държанието на пешеходците като участници в придвижването по пътищата, оповестяват от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна. Операция се назовава „ Пешеходна пътека ” и е ориентирана към всчики участници в придвижването на пътя и държанието им в регионите с пешеходни пътеки.

Операцията има за цел да подсети на водачите на МПС и на пешеходците за техните отговорности и отговорности на пътя, както и това, че със своето вярно държание могат да допринесат за сигурността на придвижването по пътищата. Целта на интервенцията е възстановяване на ситуацията по сигурност на придвижването преди и по време на почивните дни към Коледа и Нова година, когато се чака жителите и гостите на града да бъдат дейни пешеходци - участници в него.
ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна припомня, че за идните празници е планувано обезпечаването на засилено полицейско наличие по основните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от коли от и към Варна. Екипи на бранша ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, като активността им ще е ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на придвижването по пътищата за да не се образуват автомобилни колони. Проверките ще бъдат засилени, като изключително внимание ще се обръща на водачи с рисково държание, обвързвано с погрешно изпреварване, неправилни маневри и лишаване на преимущество. През празничните дни ще се правят засилени проврки за ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и с превишена скорост. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР