В ход е очакваната руска офанзива в Източна Украйна, определяна

...
В ход е очакваната руска офанзива в Източна Украйна, определяна
Коментари Харесай

В ход е руски щурм срещу последните защитници на Мариупол в завода Азовстал

В ход е предстоящата съветска атака в Източна Украйна, определяна от Киев като " Битката за Донбас ". Стълкновенията са по цялата фронтова линия с дължина 480 километра. През последното денонощие съветските сили са поразили над 1200 украински цели.

По американски оценки - съветското нахлуване е въведения към доста по-голям взлом. Целта е цялостен надзор над регионите Донецк и Луганск, и свързването им по суша с окупирания Крим.

В ход е и взлом против последните бранители на Мариупол в заводите " Азовстал ". Според украинската страна, Русия употребява противобункерни бомби. Руската телевизия оповестява, че към 120 цивилни, които живеят в региона на комплекса, са се изтеглили през филантропични коридори. Москва предложи на украинските елементи да се предадат на следващия ден в 14 часа в подмяна на гаранции за живота.

Мждувременно Чехия разгласи, че ще ремонтира изумената украинска бронетехника. Седем самолета с оръжие за Украйна потеглят за Европа до 24 часа, разгласи Вашингтон. Англия ще даде противокорабни ракети и артилерия.

Германия също даде обещание оръжейни доставки, а канцлерът Шолц съобщи, че Русия не би трябвало да завоюва войната.

" Попитахме немската оръжейна промишленост какво може да достави в близко бъдеще. Украйна си избра от листата и ние осигурихме пари за покупката. Оръжията включват противотанкови средства, съоръжение за прихващане, боеприпаси и средства за артилерийски сражения ", сподели Олаф Шолц.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР