В ход е надпревара с времето за ВМС на САЩ

...
В ход е надпревара с времето за ВМС на САЩ
Коментари Харесай

Китай и САЩ са в луда надпревара кой първи ще стигне до потъналия изтребител F 35

В ход е конкуренция с времето за Военноморски сили на Съединени американски щати да доближат до един от своите паднали изтребители - преди китайците да стигнат първи, съобщи Би Би Си.

Самолетът F-35C за 100 милиона $ падна в Южнокитайско море по-късно, което Военноморските сили разказват като " неуспех " по време на политане от самолетоносача USS Carl Vinson.

Самолетът е най-новият на Военноморски сили на Съединени американски щати и е препълнен с класифицирано съоръжение. Тъй като е в интернационалните води, това е механически почтена игра с Китай.

Който стигне първи, печели.

Цената? Всички секрети зад тази доста скъпа, водеща бойна мощ.

Седем моряци бяха ранени, когато самолетът падна в понеделник, откакто се удари в палубата на самолетоносача по време на военно обучение.

Сега лежи на дъното на океана, само че какво се случва по-късно е мистерия. Военноморските сили няма да потвърдят нито къде е паднал, нито какъв брой време ще отнеме, с цел да го извлече.

Китай претендира за съвсем цялото Южнокитайско море и от ден на ден подхваща стъпки, с цел да отстоява това изказване през последните години, отказвайки да признае решение на интернационалния арбитражен съд от 2016 година, съгласно което няма правно съображение.

Появи се даже предложение от американски офицер падналия изтребител да бъде торпилиран, с цел да не отиде в ръцете на китайците, само че към този момент този вид се отхвърля.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР