В ход е изваждането на пожарната и превръщането ѝ в

...
В ход е изваждането на пожарната и превръщането ѝ в
Коментари Харесай

Има данни, че е имало съучастник една жена, която е установена: Рашков за катастрофата

В ход е изваждането на пожарната и превръщането ѝ в независима държавна организация към Министерски съвет. Ще се разиска дали не е оправдано към нея да се включват и служби за незабавна помощ и други структури, като 112. Идеята е да се запазят правата на всички чиновници. Това съобщи вътрешният министър в оставка Бойко Рашков по време на чуване в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народно събрание, съобщи Novini.bg.

По време на съвещанието на комисията не участваха представители на Движение за права и свободи и ГЕРБ. " Споровете дали противопожарната работа да бъде в Министерство на вътрешните работи завършиха. Това е една от службите в Министерство на вътрешните работи ", която няма полицейски функционалности, акцентира вътрешният министър.

Чувам неподготвени изявления, че изваждането на пожарната от Министерство на вътрешните работи не е основна промяна. Реформа е, когато една държавна работа се почисти от несвойствените функционалности на Министерство на вътрешните работи. Освен, че ще се обособи тази нова работа, нейните функционалности ще бъдат разширени ", изясни министър Рашков.

Бойко Рашков разяснява и тежката злополука от нощес, взела две жертви в столицата. " Информацията, която имам е от извършената оперативка. Има данни, че е имало съизвършител една жена, която е открита. Главното настоящо лице е търсено, само че към този момент е налице. При разкриването на случая сме напред ", посочи Рашков.

От Българска социалистическа партия желаеха конкретизиране, защото в тази ситуация се касае за рецидив на закононарушенията на лицето, предизвикало злополуката. " Стана ясно, че това лице е престъпно проявено, книжката му е била отнета още през 2009 година и така нататък От активността на Министерство на вътрешните работи би имало смисъл, когато такива закононарушения биват разкривани, а лицата изпратени в пандиза.

" Не можем да вървим единствено по пътя за повишение на наказванията, тъй като явно това не може да бъде решението. Да, би трябвало да се вземат по-строги наказателни ограничения в сходни случаи. Трябва да се сложи и въпроса докога на такива лица ще се назначава защита от Министерство на вътрешните работи, тъй като са предпазени лица на Прокуратурата и се касае за следствена загадка ", добави вътрешният министър в оставка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР