В ход е изваждането на пожарната и превръщането И в

...
В ход е изваждането на пожарната и превръщането И в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Рашков отговаря на актуални въпроси

В ход е изваждането на пожарната и превръщането И в независима държавна организация към Министерски съвет. Ще се разиска дали не е оправдано към нея да се включват и служби за незабавна помощ и други структури, като 112. Идеята е да се запазят правата на всички чиновници. Това съобщи вътрешният министър в оставка по време на чуване в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Споровете дали противопожарната работа да бъде в Министерство на вътрешните работи завършиха. Това е една от службите в Министерство на вътрешните работи “, която няма полицейски функционалности, акцентира вътрешният министър.

Чувам неподготвени изявления, че изваждането на пожарната от Министерство на вътрешните работи не е основна промяна. Реформа е, когато една държавна работа се почисти от несвойствените функционалности на Министерство на вътрешните работи. Освен, че ще се обособи тази нова работа, нейните функционалности ще бъдат разширени “, изясни министър Рашков.

Очаквайте детайлности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР