В ход е дарителска кампания, целящата да бъде оказана помощ

...
В ход е дарителска кампания, целящата да бъде оказана помощ
Коментари Харесай

Дарителска кампания в помощ на болниците ни заради коронавируса

В ход е дарителска акция, целящата да бъде оказана помощ поради изключителното състояние с ковид (COVID-19), което беше въведено по-рано през днешния ден (13 март) в България. Подробности за нея можете да намерите ТУК, а апелът публикуваме с известни съкращения:
" Ние от Проект #задоброто не можем да стоим и да чакаме. Много хора популяризират потребна информация и ни оказват помощ да осмислим обстановката. Още повече хора желаят да оказват помощ, дарявайки. Вярваме, че в рецесия най-ярко си личи какъв брой значимо е обществото за оцеляване на страната.
Тревожното очакване и безпомощността, суматохата и неизвестността са толкоз рискови, колкото и световната опасност от вируса. Затова - Проект #задоброто, подкрепени от Фондация " Бикоуз " (BCause), стартираме акция за справяне със незабавни потребности при рецесията COVID-19 в България.
Кампанията е за набиране на средства и ще ги употребява за:
1. Покриване на незабавни потребности на лечебните заведения в страната и София – за спомагателни медицински апарати/техника за обдишване, за друга инсталация, консумативи, в това число за дообзавеждане и дообордуване на болнични пространства - непосредствено обвързвано с рецесията.
2. Изпълняване на други действия, посредством които може да се ограничи разпространяването на болестта.
3. Ще работим в поддръжка на ограниченията, които страната подхваща, без да пречим, оспорваме или изземваме нейните функционалности.
С какво започваме?
Имаме данни за няколко лечебни заведения, които имат дефицит на респиратори. Работим по обезпечаване на такива, към този момент имаме няколко вероятни предложения.
Как ще работим?
Ще бъдем подготвени да реагираме стремително, съгласно развиването на обстановката и разпространяването на заболяването.
Ние поемаме отговорността да одобряваме всички отправени към нас апели за помощ и да ги решаваме по най-бързия вероятен и обективен метод и съгласно наличните средства, несъмнено. В #задоброто имаме потвърдена процедура за писмено обосноваване и взимане на решение с болшинство в границите на часове. Комитетът на акцията включва представители на Инициативната група #задоброто и представител на Фондация Бикоуз. Отворени сме за партньорства, транспарантно и почтено ще работим с всички донори и организации, които желаят и могат да допринесат за резултатите и ефикасността от тази акция.
Заедно се справяхме в безчовечен къси периоди с поправки на отделения и лечебни заведения, осигурявахме инсталация и обзавеждане, организирахме стотици доброволци в нашите акции. Сега задачата ще е доста по-трудна. Но и желанието да помогнем и силата да го създадем са още по-големи.
Ще имаме потребност от всички ви! Вярваме, че положителното е сила, която ни дава опция да твори чудеса. За всички нас.
Без суматоха. Рационално. Отново всички ние ЗАЕДНО ще се оправим. Знаем, че можем, правили сме го, ще го създадем и отново.
Всичко за Кампанията, потребностите и дейностите при рецесията ще бъде оповестено на Фейсбук страницата и във Фейсбук групата #ЗАДОБРОТО акция #bgcovid-19
Изпращайте въпроси и поръчки на електронната поща [email protected]. Бъдете здрави!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР