В ход, чрез който Европа се надява да облекчи енергийната

...
В ход, чрез който Европа се надява да облекчи енергийната
Коментари Харесай

Нов газопровод: На 1 октомври започват доставки на газ от Норвегия за Полша

В ход, посредством който Европа се надява да облекчи енергийната рецесия, бе открит нов водопровод, доставящ газ от Норвегия до Полша. Към полския министър председател Матеуш Моравецки се причислиха негови сътрудници от Дания и Норвегия, както и представители на Европейски Съюз.

Откриването идва в подобаващ миг, защото Европа се пробва да откри нови енергоизточници и откакто Дания и Швеция откриха течове по газопровода " Северен поток ".
Днес навлизаме в нова ера на енергиен суверенитет, на енергийна независимост и нараснала сигурност, а също и на сигурност в по-широкия смисъл на думата.
Матеуш Моравецки, министър председател на Полша
Завършването се случва по време на бруталната война на Русия против Украйна и манипулирането на газовите доставки от Русия, с цел да дестабилизира нашия енергиен пазар и стопански системи. Така че през днешния ден ние в Европа дружно изпращаме мощно обръщение, че Русия няма да успее.
Дите Жул Йоргенсен, шеф на Главна дирекция " Енергетика " в Европейска комисия

Проектът " Балтик пайп " /Балтийският тръбопровод/ е продължение на съществуваща апаратура, която ще бъде от изгода главно за Полша, само че и за прилежащите страни. Полската газова компания PGNiG уточни, че газопроводът може да достави 6.5 милиарда кубически метра газ през 2023 г – и още 7.7 милиарда през 2024 година

Първите доставки би трябвало да стартират от 1 октомври.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР